ALERTĂ Medicală de la Ministerul Sănătății! Supermarketurile din România sau piețele i-au îmbolnăvit pe bebeluși cu bacteria E.coli? Care sunt mai murdare?

Reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat astăzi că bebelușii din Argeș au fost îmbolnăviți cu bacteria  Escherichia coli, prescurtata E. coli. Din păcate 3 bebeluși au murit. În urma anunțului ministerului ANSVA a început controlul în supermarketurile din Argeș pentru identificarea produselor contaminate.

Ministerul Sanatatii a transmis, prin Sistemul Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje, informatiile necesare pentru a desfasura ancheta. Conform informatiilor transmise, produsele vizate sunt: lactate – lapte de vaca, iaurt, branza de vaci (produse finite, materii prime), produse de carne – carne de vita si carne de pui, fructe si legume, achizitionate atat din comert, din gospodaria proprie cat si de la persoane particulare.

[ads1]

Cum unica masura de stopare a unei eventuale epidemii este pastrarea unor conditii riguroase de igiena ne punem întrebarea unde este mizerie: în supermarketuri sau în piețe? Unde angajații sunt controlați periodic sanitar? În supermarketuri sau în piețe?

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a subliniat că importantă este găsirea sursei îmbolnăvirilor. „Știm cauza acestei îmbolnăviri, excludem alte ipoteze de îmbolnăvire, de natură virală, rotavirus sau vaccinarea, cum s-a vehiculat în online, din moment ce la șase din cei 12 copilași au fost descoperiți anticorpii omologi infecției cu E.coli”, a spus Alexandru Rafila citat de digi24.ro.

[ads2]

La rândul său, a făcut apel la populație să nu cumpere niciun fel de produse alimentare de natură animală, derivate din carne etc, din zone improvizare sau care n-au control corespunzător.

Când ai cumpărat ultima oară carne sau brânzeturi din piață?

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply