3 plante care te ajută să ai un somn odihnitor

(Last Updated On: September 12, 2016)

Anxietatea și stresul, precum și lipsa de aer/oxigen din cameră, pot duce la tulburări a somnului. Pentru a combate această stare există o serie de plante care stimulează somnul și purifică aerul!
Este important ca în dormitorul tău să creezi o atmosferă liniștită și relaxantă, iar aerul să fie curat, pentru a te putea odihni în condiții optime.

Iasomia
Există peste 200 de tipuri de iasomie și este una dintre plantele cu cele mai bune efecte calmante și relaxante. Aroma sa îmbătătoare are efect sedativ și îmbunătățește calitatea somnului, scrie clicksanatate.ro

Iasomia la ghiveci se adaptează foarte ușor în casă și îi priesc temperaturile nu foarte ridicate (ideal ar fi 15-21 de grade Celsius).

Lavanda
Folosirea uleiului esențial de lavandă pentru aromatizarea aerului este poate cea mai utilizată metodă de a stimula relaxarea și odihna. Totodată, lavanda pusă în camerele copiilor îi ajută să doarmă, are efect calmant, și alungă țânțarii din cameră.

Lavanda preferă solurile pietroase și uscate, astfel încât semințele de lavandă se vor planta toamna într-un ghiveci pe al cărui fund se va turna un strat uniform de pietriș.

Este o plantă rezistentă care crește rapid și docorează frumos casele, în timp ce mirosul său crează un ambient plăcut și extrem de relaxant.

Aloe vera
Potrivit cercetătorilor NASA, aloe vera este una dintre cele mai bune plante pentru somn, deoarece purifică aerul și îl îmbogățește cu oxigen.

Drept urmare, nu ezita să pui ghivece cu aloe vera în toate colțurile casei, mai precis la ferestre, întrucât planta este o mare iubitoare de lumină și soare.