5 Motive pentru care țuica fiartă este foarte bună împotriva răcelii

(Last Updated On: February 11, 2016)

Țuica fiartă este un bun concurent al medicamentelor antigripale. Leacul băbesc este folosit mai ales la țară, beneficiile fiind transmise de generații. Unii au încredere în acest remediu, alții nu. Mai jos vă prezentăm 5 motive pentru care este bun împotriva răcelii.

[ads1]

1. Țuica are în compoziţia sa numeroase substanţe şi enzime care ajută organismul să treacă mai uşor peste viroze, gripe sau alte boli specifice sezonului rece.

tuica-prune

 

2. În țuică găsești fier care dă bună dispoziţie, ajută la regenerarea sângelui, explică asistenta Roxana Tomescu pentru adevărul.ro.

tuica

 

3. Datorită etanolului, frecţia cu ţuică este eficientă pentru organism.  Alcoolul provoacă transpirație iar prin transpiraţie, corpul scapă de toxine.

edmonds-massage-female

(foto: edmonds.com)

[ads2]

 

4. Țuica este bună dacă este  fiartă și cu boabe de piper pentru că „mirosul emanat prin combinaţia  lichidului cu respectivul condiment ajută la desfundarea nasului.

646x404

5. Compoziţia chimică a ţuicii, dacă este preparată din fructe tradiţionale româneşti, poate conţine şi vitamine precum A, B, C sau D, despre care se ştie destul de bine că au rol în protejarea ficatului.

55008_92l_s_23653

(foto: covera.ro)

Atenție, consumați cel mult un păhărel pe zi. Altfel riscați să aveți alte efecte.