Aici este locul unde oamenii trăiesc 140 de ani fără să se îmbolnăvească

(Last Updated On: June 11, 2017)

O viață fără boli este un vis imposibil pentru epoca noastră. Și totuși există „insule” de sănătate care nu pot fi explicate îndeajuns. Denumita “oaza tineretii” , valea râului Hunza, aflată la granița dintre India si Pakistan, este o regiune unde oamenii traiesc pâna la 140 de ani si aproape nu se îmbolnăvesc niciodată.
Mulţi dintre locuitori trăiesc peste 100 de ani şi este considerat ceva normal.

Oamenii din Hunza au fost descoperiţi de europeni în anii ’20 de către un doctor scoţian numit MakKarrison care a trăit o perioadă îndelungată alături de ei. Acesta le-a documentat viaţa şi a descoperit că secretul pentru longevitatea acestora este dieta lor, anunță businessmagazin.ro.

5512b0ef5c707 Autumn-Hunza

Scoţianul a descoperit că mănâncă puţină carne şi iau masa doar de două ori pe zi. În plus, înnoată în apa îngheţată, iar o plimbare de 15-20 km este cât se poate de normală.

R. Bircher detaliază felul în care trăieşte poporul din Hunza în cartea sa “Hunza-people who do not know disease”:
– dieta e dominată de fructe şi legume
– mănâncă multă hrană neprepărată, crudă
– consumă foarte puţină sare
– alcoolul şi dulciurile sunt consumate foarte rardefefef

În 1963, o echipă medicală franceză a mers într-o expediţie în Hunza şi au stabilit că speranţa medie de viaţă este de 120 de ani. Mai mult, în 1977, în cadrul unui congres despre cancer, potrivit mai multor oameni de ştiinţă, în Huzna s-a constatat absenţa cancerului în orice formă.