Alertă medicală în România! O bacterie misterioasă îmbolnăveşte bebeluşii. Un copil a murit și 12 sunt infectați. Boala se răspândește în țară?

(Last Updated On: February 11, 2016)

Alertă medicală în România după ce mai mulți copii au fost duși în capitală la Spitalul de Copii Marie Curie. Dacă la început era vorba de 12 copii din Argeș iri a fost adus și un copil din Dolj. Semn că boala se răspândește prin țară?Este vorba de 13 copii din Dolj şi Argeş dintre care unul a decedat iar ceilalți au nevoie de dializă. Ei au fost infectați cu o bacterie extrem de agresivă.
Medicii de la Spitalul Marie Curie au diagnosticat infecţia cu bacteria E coli la câţiva dintre bebeluşii aduşi în stare gravă din Argeş şi din Dolj. În cazul celorlaţi continuă investigaţiile. Toţi 12 au însă complicaţii renale.

[ads1]

La Spitalul Județean din Pitești este în vigoare o alertă sanitară și au loc controale la secția pentru copii, după ce 12 copii din Argeș au ajuns în stare gravă la Spitalul Marie Curie din București, victime ale unei infecții digestive extrem de agresive, care atacă și rinichii, informează digi24.ro.

Maia Ştefania are cinci luni şi este unul dintre copiii aduşi în stare gravă la Spitalul Marie Curie din Capitală. Pentru că avea ceva probleme de sănătate încă de la naştere, părinţii au grijă să o ducă periodic la control. Aşa au făcut şi acum o săptămână.

I s-a spus ca mai are și un pic de roşu în gât. A stat internată. A patra zi s-a externat. Până seara a făcut fata diaree. Am dat telefon la Bucureşti că aici am mai fost. Și am venit aici și am ajuns la dializă”, a declarat bunica fetei.

La fel s-a întâmplat şi cu alţi copii din Argeş şi Dolj. Pentru unul dintre, de numai 11 luni, nu s-a mai putut face nimic. Ceilalţi sunt sub supravegherea medicilor din Capitală şi necesită îngrijiri speciale.

În condiţiile în care am stabilit că boala începe cu diaree se discuta de un tip de Escherichia coli , o baterie extrem de agresivă, care are elementele acestea de toxicitate maximă care atacă peretele vascular”,a precizat șefa Clinicii de Pediatrie Mihaela Bălgrădean.

Directorul medical al Spitalului de Pediatrie din Pitești spune că ei nu au depistat bacteria.

[ads2]

Medicii spun că această bacterie se poate găsi în apă, în carne, pe legumele şi fructele crude.

Totdeauna vom spune pentru copiii care sunt în etapa aceasta de diversificare, cum o numim noi, ca toate alimentele să fie foarte bine spălate li foarte bine fierte. Fierbere la 100 de grade. Același lucru pentru carne, obligatoriu. Acelaşi lucru pentru ouă”, a subliniat medicul Mihaela Bălgrădean.

Autorităţile din judeţul cu cele mai multe cazuri, Argeş, au declanşat o anchetă epidemiologică la secţia de pediatrie a spitalului judeţean din Piteşti.

Există o stare de îngrijoare, dar situația este sub verificarea celor de specialitate”, a precizat prefectul județului Argeș, Mihail Adrian Oprescu.
Vezi aici Video:

Autorităţile sanitare din Argeş au decis ca toţi copii care nu au împlinit doi ani să fie consultaţi de medicii de familie în perioada următoare. Este vorba despre aproximativ 6.000 de bebeluşi.