16 bebeluși din România îmbolnăviți de la … portocale? Controale în supermarketuri pentru depistarea fructelor infestate cu o bacterie agresivă

(Last Updated On: February 14, 2016)

Autoritățile sanitare au declanșat o serie de controale în supermarketuri după ce 16 bebeluși din Argeș au fost îmbolnăviți cu o bacterie agresivă. Aproape toţi părinţii micuţilor internaţi în stare gravă la spitalul Marie Curie spun că le-au dat dat celor mici suc de portocale stors din citrice cumpărate din acelaşi lanţ de supermarketuri.
Din păcate ANSVSA nu a fpcut public numele supermarketurilor controlate nici tipul portocalelor suspecte semn că vor ca mai mulți bebeluși să se îmbolnăvească și nu numai în Argeș.
Ce s-ar întâmpla dacă în Statele Unite s-ar anunța un uragan iar autoritățile ar spune că va avea loc doar într-un oraș?
Este decizia ANSVSA, de a ține ascuns numele supermarketurilor, una criminală? Există un ONG care să lupte pentru drepturile omului și nu doar a câinilor și care să-i dea în judecată pe cei de la ANSVSA și să facă publice toate suspiciunile?

[ads1]

Potrivit digi24.ro inspectorii sanitar-veterinari s-au autosesizat, au mers astăzi în control în respectivele magazine şi au prelevat probe pe care le-au trimis la Bucureşti, la analize.
Inspectorii sanitar-veterinari au mers în toate magazinele din Argeş ale unui lanţ de supermarketuri, pentru a lua probe din loturile de portocalele scoase la vânzare. După ce medicii de la Marie Curie au tras semnalul de alarmă, autorităţile s-au autosesizat.

Probele sunt trimise la Bucureşti, pentru a fi analizate rapid, în laboratorul central.

Până luni după-amiază, cel mai târziu marţi dimineaţă, vom avea un prim rezultat în urma acestor analize pe fructele recoltate din Argeş”, a dat asigurări președintele ANSVSA.

Părinţii care au copiii internaţi la spitalul Marie Curie din Bucureşti au vorbit unii cu alţii şi şi-au dat seama că toţi şi-au hrănit copiii cu portocale.

Şi părinţii copilului care a murit contaminat cu o formă agresivă a bacteriei E.coli confirmă că bebeluşul a mâncat portocale. Nu cred însă că acestea i-au adus moartea fetiţei lor.

[ads2]

Pe de altă parte, sunt şi părinţi şi bunici ai unor copii internaţi care susţin că micuţii lor nu au mâncat portocale.

Copilașul meu nu a mancat portocale, nu a consumat suc, decât lapte, apă și apă plată. Deci nu e copil care să mănânce portocale sau banane. De unde a luat microbul și infecția nu știu”, spune Gheorge Bran, bunicul unui copil.
Vezi aici Video:

Dacă inspectorii sanitar-veterinari vor descoperi că într-adevăr portocalele sunt contaminate, magazinele care au vândut citricele riscă amenzi şi chiar închiderea. În plus, DSV a anunţat că, dacă este nevoie, va extinde controalele şi la alte supermarketuri.