Încerci? A renunţat la pasta de dinţi pentru a-şi peria dinţii cu susan!

(Last Updated On: February 11, 2016)

Cea mai des întâlnită problemă a dinților este depunerea de piatră pe suprafața dinților. Tartrul cauzează infecții precum paradontita dacă nu este eliminat la timp.
Există metode naturiste care te pot scăpa de această problemă.
De exemplu, seminţele de susan sunt foarte bune pentru curăţarea dinţilor. Ia o linguriță de semințe și mestecă-le bine, pentru câteva minute. După ce le-ai fărâmițat bine, aruncă-le, apoi ia o periuță de dinți și periază-ți dinții fără apă sau pastă de dinți. Semințele de susan acționează ca un scrub și curăță tartrul de pe dinți.

Ce este tartrul? O depunere de piatră pe suprafaţa dinţilor! Este destul de greu de înlăturat şi cauzează probleme orale grave. Apare, de obicei, din cauza nerespectării regulilor de igienă. Este indicat să te speli pe dinți de două ori pe zi și să folosești ața dentară, dacă vrei să ai dinți curați, potrivit a1.ro.

veeveve

Vizita la stomatolog este, de asemenea, obligatorie la fiecare șase luni, dacă vrei să nu ai tartru. Chiar dacă te speli pe dinți și folosești ață dentară, tot vor rămâne locuri care nu pot fi curățate și au nevoie de intervenția unui specialist.

Cum previi apariţia tartrului!
Respectă regulile de igienă orală! Când nu ai timp să te speli pe dinți, mestecă gumă și vei preveni apariția cariilor. Încearcă să ai o alimentație echilibrată, bogată în nutrienți, iar când ai poftă de o gustare, alegere iaurt, fructe sau legume. Țelina, de exemplu, înlătura bacteriile de pe dinți și neutralizează placa bacteriană, scrie unica.ro.