Le gasesti in supermarketurile din România: 5 “otravuri albe” pe care le consumi zilnic

(Last Updated On: September 23, 2017)

Laptele de vacă pasteurizat, orezul alb, făină albă, zahărul rafinat și sarea rafinată, 5 otrăvuri pe care ar trebui să le evităm. Aceste produse periculoase, pe care le consumăm în fiecare zi sunt foarte dăunătoare pentru organism, pentru sănătate.

Laptele de vacă pasteurizat
Singurul avantaj al procesului de pasteurizare este că prelungeşte perioada de valabilitate a laptelui, dar acest lucru se reflectă din plin în preţul piperat al produselor procesate astfel.

Marele dezavantaj este acela că prin procesul de „pasteurizare” se elimina şi toate enzimele benefice, vitamina A, vitamina C, vitamina B6, şi vitamina B12. În plus, acest procedeu mai şi permite transferul de hormoni şi antibiotice în lapte spun cei de la secretele.com și preluați de a1.ro.

Prin pasteurizare sunt omorâte şi bacteriile benefice prezente în laptele crud, dintre care cele mai importante sunt Lactobacillus acidophilus. Mai mult, elimina aproximativ 20% din iodul existent în mod natural în laptele crud, ceea ce, printre altele, te poate predispune la probleme de constipaţie.

Orezul rafinat
Ştiai că rafinarea orezului alb include o etapă de procesare prin care se îndepărtează stratul exterior şi germenii boabelor de orez? Ei bine, da, şi singurul lucru care rămâne este endosperma, care constă în principal din amidon. Este la fel de important de ştiut că orezul alb poate creşte în mod semnificativ nivelul glicemiei serice, un factor de risc important pentru diabetul zaharat.

[ads2]

Făină albă rafinată
Ştiai că făină albă este alcătuită aproape în întregime din amidon pur? Ei bine, aşa este, plus că făină albă conţine doar o cantitate mică din substanţele nutritive conţinute de boabele neprocesate.

Putem menţiona şi că tratamentele chimice suplimentare la care este supus grâul din care se obţine făină albă contaminează produsul finit cu alloxan, o substanţă utilizată pentru a induce în mod deliberat boli diabetice în populaţiile de şoareci de laborator. În plus, acest compus cu denumirea de alloxan generează cantităţi uriaşe de radicali liberi la nivelul celulelor beta pancreatice, care ajung să fie distruse.

Zahărul rafinat
Zahărul alb este departe de a fi un aliment real, ci mai degrabă o substanţă chimică non-alimentară. Această substanţă chimică este mai întâi extrasă din surse vegetale precum trestia de zahăr sau sfeclă de zahăr, dar din sucul colectat se elimina prin procesul de rafinare absolut toate proteinele care formează fibre şi 90% din nutrienţii sănătoşi şi utili corpului.

Iată cum se desfăşoară procesul de extracţie – Pentru a îndepărta lichidul din siropul de zahăr se adaugă lapte de var, care generează o reacţie alcalină ce elimina din conţinut aproape toate vitaminele. Apoi se adaugă dioxid de carbon pentru accelerarea etapei de prelucrare cu var, după care lichidul dulce trece prin tuburi care elimina toate impurităţile. Mai urmează încă un tratament, de dată această cu sulfat de calciu, după care zahărul este albit cu acid sulfuric! Iată de ce nu putem consideră zahărul alb un aliment! Nu are proteine, vitamine, minerale, nu are enzime, nici microelemente, nici fibre, nici grăsimi, aşa că nu aduce niciun beneficiu nutritiv. Furnizează energie şi atât.

Sarea rafinată
De cele mai multe ori folosim sarea nepotrivită. Sarea rafinată este în esenţă clorură de sodiu, şi nimic mai mult. Acest tip de sare poate creşte riscul de boli cardiovasculare, dar şi de multe alte boli şi afecţiuni.

Sarea de masă conţine iod, care este necesar pentru o bună funcţionare a organismului, dar cele mai multe alimente procesate bogate în sare nu conţin şi această substanţă. Ce conţin, în schimb, este fluor, un aditiv folosit în procesul de rafinare, care poate face ravagii în organism atunci când este consumat în exces. Consumul acestui tip de sare te predispune la probleme de hipertensiune arterială.