Mănânci peștele prăjit în ulei: peștele prăjit? Vezi la ce boală te expui:

(Last Updated On: July 13, 2017)

Peștele este un aliment cu foarte multe beneficii pentru sănătate, însă dacă nu este preparat corect, se pierde din proprietățile sale.

Un grup de oameni de știință de la Universitatea din Alabama, care au încercat să elucideze misterul numărului foarte mare de decese din cauza accidentelor vasculare în Alabama în comparație cu alte regiuni din SUA, au ajuns la concluzia că peștele prăjit ar putea fi de vină.

Conform statisticilor, incidența accidentelor vasculare cerebrale este în acest stat de 125 la 100.000 de persoane, în timp ce în restul teritoriului SUA raportul este sub 98 de accidente la 100.000 de locuitori, informează doctorulzilei.ro.

cddeererereer

Mai exact, locuitorii din Alabama mănâncă pește prăjit de cel puțin de două ori pe săptămână, el făcând parte din meniul tradițional în acest stat american.

În afara locuitorilor din Alabama, sunt pasionați de peste și vecinii lor din Arkansas, Georgia, Louisiana, Mississippi, Carolina de Nord si Sud și Tennessee. Ei constituie așa-numita “centură a accidentelor vasculare cerebrale”, întrucât pe teritoriul acestora incidența problemelor cardiovasculare este cu 30% mai mare decât în celelalte state americane.

De aceea, cel mai bine este să gătești peștele într-un mod mai sănătos: fie la cuptor, fie fiert, fie prăjit pe grătar.