Medicul nutriționist Mihaela Bilic: „Cum sa zici ca ai 5 lingurite de zahar intr-un iaurt ? Eu, una, sunt aparatoarea lactatelor si a painii!:)”

(Last Updated On: July 21, 2017)

Medicul nutriționist Mihaela Bilic s-a arătat dezamăgită de faptul că o televiziune din România i-a indus în eroare pe telespectatori că în produsele lactate ar putea exista zahăr adăugat sau că pâinea albă e mai bogată în calorii față de cea neagră.
„Oare ce inteleg oamenii din stirile de la televizor?

Astazi, in mod exceptional, am vazut stirile de seara la un post TV. Culmea, stiri care contineau si un testimonial cu mine despre zahar. Desi mesajul era unul corect, cum sa limitam consumul de zahar la 5 lingurite/zi, ilustratia si comentariile pe marginea acestui subiect erau cel putin confuzionante, ca sa nu zic gresite.

Cum sa zici ca ai 5 lingurite de zahar intr-un iaurt si sa recomanzi consumul a maxim 2 felii de paine pe zi, si aia integrala. Dragi producatori TV, astfel de afirmatii creeaza nu doar confuzie, ci duc la falsa idee ca in produsele lactate ar putea exista zahar adaugat sau ca painea alba e mai bogata in calorii fata de cea neagra. Se confunda grav amidonul cu lactoza si zaharoza, care sunt 3 tipuri de carbohidrati complet diferite!

Sunt de acord ca nu avem o educatie nutritionala, dar rolul mass mediei este sa informeze corect. Iar cineva trebuie sa-si asume responsabilitatea pentru astfel de afirmatii.

In acest context nu pot sa ma declar decat necajita, ce or fi inteles bietii telespectatori din asa o stire nu stiu. Insa cu certitudine voi fi mai atenta cu prezenta mea pe micul ecran. Una e sa vorbesti de zahar si alta e sa vezi condamnati toti carbohidratii. Ori eu, una, sunt aparatoarea lactatelor si a painii!:)