Medicul nutriționist Mihaela Bilic: „Zeama din boabele de soia sau de migdale nu poate fi numita lapte, pentru ca nu este. Una e sa vrei sa mananci produse vegetale, alta sa crezi ca substituie si inlocuiesc cu succes produsele animale

(Last Updated On: February 20, 2016)

Medicul nutriționist 1376_987644887957815_5048380946651130695_nMihaela Bilic atrage atenția, într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, asupra alimentelor vegetale pe care unii le folosesc ca și substitut pentru produsele animale. Ea susține că acestea nu pot înlocui cu succes produsele animale și insistă să nu eliminăm nici o grupă de alimente din masa noastră.

„Una e ce contine un aliment, alta ce putem noi folosi din el
Multe persoane sunt in prezent tentate sa gaseasca alternative vegetale la produsele animale din considerente hai sa le spunem personale. Un lucru se pierde din vedere: noi, ca oameni, nu avem aparatul enzimatic si metabolic necesar sa si extragem acei nutrienti din vegetale.”, scrie nutriționistul.

[ads1]

„E sanatos sa mananci legume, aici nu exista discutii, putem chiar abuza:) Insa nu trebuie sa pierdem din vedere bio-disponibilitatea scazuta a anumitor elemente. Calciul si fierul din vegetale nu se absoarbe ca cel din produsele animale: calciul are nevoie de fosfor in raport 3:1 pentru a fi eficient iar fierul non-hem se absoarbe in procent de 10% fata de fierul hem (din carne).

Despre seminte numai de bine, dar…atentie la excesul de omega-6, are efect pro-inflamator! Nici omega-3-ul vegetal nu-l putem folosi, degeaba exista in semintele de in. Zeama din boabele de soia sau de migdale nu poate fi numita lapte, pentru ca nu este”, mai spune Mihaela Bilic.

[ads2]

Nutriționistul susține că produsele vegetale nu pot înlocui cu succes produsele animale.

„Una e sa vrei sa mananci produse vegetale, alta sa crezi ca substituie si inlocuiesc cu succes produsele animale. Nu eliminati definitiv nicio grupa de alimente de pe masa voastra, fiecare produs are rolul si efectul lui, iar armonia, echilibrul si sanatatea vin din diversitate si moderatie.”