OFICIAL! Fluorul din pasta de dinți la fel de otrăvitor pentru sănătatea ta ca mercurul, plumbul și arsenicul

(Last Updated On: February 25, 2016)

Tot mai multe surse confirmă faptul că florura de sodiu industrială este periculoasă pentru sănătate.

Un studiu publicat în cele mai vechi şi mai prestigios jurnal medical, The Lancet, a clasificat fluorul ca neurotoxină – în aceeşi categorie ca arsenicul, plumbul şi mercurul.

[ads1]

Pe lângă fluoroul din sursele de apă potabilă din oraşe, substanţa poate fi găsită şi în anumite alimente, în mod special în tipuri de ceai procesate care au fost cultivate în zone cu un grad ridicat de poluare, scrie csid.ro

Dacă ai citit vreodată atenţionările de pe cutia de pasta de dinţi, probabil ştii deja cât de periculos poate fi fluorul, mai ales pentru copii. Din cauza acestui pericol, mulţi părinţi au renunţat la pastele de dinţi care conţin fluor în favoarea unor formule organice pe bază de ulei de cocos, uleiuri esenţiale de mentă şi scorţişoară sau alte ingrediente naturale.

În studiul publicat în Lancet, autorii propun o strategie globală şi susţin că subtanţele chimice netestate nu ar trebui să fie considerate sigure pentru dezvoltarea creierului, iar cele care sunt deja utilizate ar trebui testate pentru a li se termina neurotixicitatea şi efectul asupra dezvoltării neuronale.

[ads2]

Mai mult, fluorura de sodiu din apa potabilă a mai fost asociată cu diferite tipuri de cancer. Aceasta este diferită de florura de calciu care se găseşte în stare naturală în concentraţie scăzută în apa de băut şi în ceai.

În prezent, florura este adăugată în sursele de apă potabilă în cea mai mare partea a Americii de Nord, dar nu este des întâlnită sau, maimult,  este chiar interzisă în totalitate în cele mai multe state din Europa şi alte state dezvoltate.