Prosopul miroase urât? Vezi aici 3 metode prin care să elimini mirosul de mucegai din prosoape:

(Last Updated On: September 25, 2017)

Prosoapele umede și folosite aruncate aiurea emană un miros dezgustător. Acest miros este cauzat de mucegaiul care se formează în prosop după utilizare.

Dacă după spălarea normală mirosul de mucegai nu dispare există alte opțiuni pe care le poți încerca, folosind substanțe obișnuite.

1. Spală prosoapele cu oțet.

12782519_189527778081434_1523259431_n

Pune prosoapele care miros a mucegai în mașina de spălat la ciclul de spălare care folosește cea mai ridicată temperatură a apei disponibilă. Adaugă o cană de oțet alb, fără a folosi detergent sau balsam și pornește mașina.

 

Lasă prosoapele în mașină și spală-le a doua oară, dar acum folosește detergentul tău obișnuit. Din nou, folosește setarea cu cea mai fierbinte apă.

2. Spală prosoapele cu amoniac

Pune prosoapele în mașina de spălat, folosind cea mai ridicată temperatură a apei. Adaugă detergent ca în mod obișnuit, fără a folosi balsam.

12784775_189527774748101_1450376621_n

Adaugă amoniac atunci când începe ciclul de clătire în timpul spălării. În acest moment adaugă o jumătate sau o cană de soluție de amoniac, apoi lasă mașina să își termine ciclul.

Scoate prosoapele din mașină imediat după ce aceasta termină de spălat și usucă-le folosind setările normale la uscător sau atârnă prosoapele afară la soare.

3. Dacă prosoapele miros a mucegai uneori mașina de spălat poate fi de vină. Având în vedere faptul că garnitura din interior, care împiedică apa să se scurgă, este din cauciuc, curățarea acesteia este foarte importantă pentru a elimina mirosul de mucegai care vine de la mașina de spălat.

De asemenea poți rula un ciclu de curățare folosind cel mai lung ciclu de spălare și cea mai ridicată temperatură a apei posibilă. Adaugă una din următoarele soluții in bazinul de spălare

1 cana de înălbitor.
1 cana de bicarbonat de sodiu .
1/2 cana de detergent sub formă de pulbere de spălat vase

În cazul în care mirosul de mucegai rămâne încercați un alt ciclu de curățare sau înlocuirea unul dintre aditivi cu otet. S-ar putea să trebuiască să repetați acest pas de mai multe ori pentru a elimina complet mirosul mucegaiului .