Dieta americanilor de senzație: Cura de slăbire pe bază de cafea

(Last Updated On: February 11, 2016)

Fiecare om este unic dar se aseamănă în multe privințe cu alți oameni. Din această cauză unele diete funcționează la unii, alte diete la alții. Americanii au descoperit o nouă dietă: “Bulletproof diet”.
Această dietă bazată pe cafea, ajută la pierderea în greutate și la îmbunătățirea performanțelor intelectuale, este un regim foarte in vogă, deși medicii nu sunt de acord, relatează Agerpres și preluat de a1.ro.
Dieta stimulează activitatea creierului, energia, vă face să munciți mai bine, să fiți un părinte mai bun, un prieten mai bun și o persoană mai bună”, promite creatorul său, Dave Asprey. Băutura sa magică, numită “Bulletproof Coffee” (cafea anti-glonț), este cafea fără micotoxine (ciuperci minuscule care apar în timpul fermentației), la care se adaugă o linguriță de unt și câteva picături dintr-un ulei pur.

[ads1]

“O beți dimineața și imediat nu mai aveți chef să mâncați nimic. Creierul primește energie care nu provine din zahăr, foamea dispare și sunteți liber”, a declarat pentru AFP Davi Asprey. În plus,”slăbiți fiindcă metabolismul funcționează, însă nu mai ronțăiți nimic între mese”, adaugă americanul ajuns în Canada.

foto: vox.com

foto: vox.com

Asprey a avut ideea acestui regim în 2004, în timpul unei călătorii în Tibet când, afectat de altitudine, s-a simțit slăbit până când a încercat un ceai cu unt de iac. Impresionat de efectul energizant al băuturii, a vrut să îl adapteze pentru viața occidentală.

În Statele Unite, unde o treime din locuitori sunt obezi, “Bulletproof diet” se bucură de mare succes, fiind adoptat de sportivi sau adepți ai “biohacking”-ului, mișcare care combină biologia, tehnologia și alimentația pentru îmbunătățirea capacităților fizice și mentale. Regimul este lăudat și de câteva celebrități, printre care actrița Shailene Woodley, vedeta din filmul “Divergent”, sau umoristul Jimmy Fallon.

[ads2]
“Bulletproof diet” propune eliminarea micului dejun, masă considerată adesea de nutriționiști ca cea mai importantă a zilei. Aceștia recomandă cereale sau pâine, ouă sau produse lactate (proteine), fructe pentru fibre și vitamine, precum și o cafea sau un ceai.

Teina și cafeina sunt stimulente recunoscute, cu unele calități diuretice. “Cafeaua ar face pe oricine să se simtă bine. Cafeina ajută la claritatea mentală”, afirmă nutriționista menționată.”Dacă apreciați că bând o ceașcă cu această băutură vă face să vă simțiți bine și să aveți o minte foarte clară, este probabil efectul placebo”, adaugă ea.
Cafeaua cu unt și ulei a devenit rapid un mini-imperiu dietetic, fiind prezentată într-un best-seller care face în mare parte apologia unei hrane sănătoase (multe proteine, legume verzi, puține feculente etc.).