Vezi cate calorii are un mic. Este o „bombă” alimentară

(Last Updated On: February 18, 2016)

Specialiștii ne atrag atenția asupra tradiționalului mic. Unul dintre cele mai râvnite preparate românești, nu pare a fi un fel de mâncare ce poate fi consumat des. Tradiţionalul mic din farfuriile românilor este o adevărată bombă calorică, spun specialiştii.

[ads1]

100 de grame de mici au în jur de 340-350 de calorii, iar un mic din porţiile obişnuite are în jur de 80 de grame şi aproximativ 280 de calorii. Un număr aproximativ de calorii regăsim, spre exemplu, la caşcaval, 250-400 de calorii la 100 de grame, sau la produsele traditionale din carne de porc, toba, caltaboşul şi cârnaţii, câte 350 de calorii la 100 de grame, scrie adevarul.ro

”Sunt destul de multe calorii, micii sunt adevărate bombe calorice. Nu este recomandat să-i mâncăm foarte des şi nu mulţi, şi combinaţi, dacă s-ar putea, nu cu pâine şi nici cu cartofi, combinaţi cu salată”, explică Mirela Bogdan, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice.  Specialistul spune că, dacă optăm pentru o poţie de mici, e bine să-i alegem pe cei făcuţi pe grătar, nu prăjiţi în ulei.

Micii nu sunt recomandaţi celor care au probleme biliare şi care nu tolerează preparatele cu carne tocată. Trebuie să citim şi eticheta, dacă îi cumpărăm din magazine, şi să încercăm să ne ferim de produsele cu conservanţi. ”Trebuie citită eticheta, sunt de verificat anumite condimente şi conservanţi”, mai spune medicul specialist.