ALERTĂ Medicală de la Ministerul Sănătății! Supermarketurile din România sau piețele i-au îmbolnăvit pe bebeluși cu bacteria E.coli? Care sunt mai murdare?

(Last Updated On: February 25, 2016)

Reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat astăzi că bebelușii din Argeș au fost îmbolnăviți cu bacteria  Escherichia coli, prescurtata E. coli. Din păcate 3 bebeluși au murit. În urma anunțului ministerului ANSVA a început controlul în supermarketurile din Argeș pentru identificarea produselor contaminate.

Ministerul Sanatatii a transmis, prin Sistemul Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje, informatiile necesare pentru a desfasura ancheta. Conform informatiilor transmise, produsele vizate sunt: lactate – lapte de vaca, iaurt, branza de vaci (produse finite, materii prime), produse de carne – carne de vita si carne de pui, fructe si legume, achizitionate atat din comert, din gospodaria proprie cat si de la persoane particulare.

[ads1]

Cum unica masura de stopare a unei eventuale epidemii este pastrarea unor conditii riguroase de igiena ne punem întrebarea unde este mizerie: în supermarketuri sau în piețe? Unde angajații sunt controlați periodic sanitar? În supermarketuri sau în piețe?

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a subliniat că importantă este găsirea sursei îmbolnăvirilor. „Știm cauza acestei îmbolnăviri, excludem alte ipoteze de îmbolnăvire, de natură virală, rotavirus sau vaccinarea, cum s-a vehiculat în online, din moment ce la șase din cei 12 copilași au fost descoperiți anticorpii omologi infecției cu E.coli”, a spus Alexandru Rafila citat de digi24.ro.

[ads2]

La rândul său, a făcut apel la populație să nu cumpere niciun fel de produse alimentare de natură animală, derivate din carne etc, din zone improvizare sau care n-au control corespunzător.

Când ai cumpărat ultima oară carne sau brânzeturi din piață?