Vezi ce se întâmplă în corpul tău când bei cafea și fumezi în același timp

(Last Updated On: February 12, 2016)

Cei mai mulți dintre fumători își aprind cel puțin o țigară atunci când își beau cafea, această combinație însă este foarte dăunătoare.
Un studiu din 2004 a încercat să arate cum afectează organismul combinația dintre cele două obiceiuri. Cercetătorii s-au concentrat pe valva aortică și cum este afectată la tinerii care fumează și beau cafea.

[ads2]

Participanții au fost împărțiți în patru grupuri: fumători care beau cafea, fumători care nu beau cafea, băutori de cafea care nu fumează și nefumători care nu beau cafea, informează a1.ro

Efectul celor două substanțe era mult mai puternic când erau amestecate decât atunci când erau asimilate separat. Valva aorta devenea mult mai rigidă după ce o persoană fuma și bea cafea în același timp. Astfel riscul de infarct crește considerabil.

Pentru a preveni decesul prematur sau apariția bolilor cardiovasculare, trebuie să îți păstrezi arterele cât mai flexibile. Dacă obișnuiești să fumezi în timp ce bei cafea, o detoxificare de două ori pe ani te poate ajută să scapi de toxine.

[ads2]

Dacă vrei să faci o cură de detoxificare, ar trebui să renunți, în primul rând, la aceste obiceiuri. Fă-o treptat, ca să nu fii afectată de această schimbare. Este, de asemenea, indicat să adaugi mai multă vitamina C în alimentație, pentru că te va ajuta să scapi de toxine. Bea multă apă și fă cel puțin 30 de minute de mișcare pe zi.

Încearcă să mănânci cât mai multe legume verzi, bogate în fibre, vitamine și minerale. Consumă cel puțin cinci căni pe zi, deoarece, pe lângă faptul că te scapă de substanțele toxice din organism, previne și apariția cancerului. Broccoli, varza de Bruxelles, varza sau spanacul sunt ideale.