Vezi cum afli dacă ouăle din supermarket sunt proaspete:

(Last Updated On: February 16, 2016)

Ouăle vechi reprezintă un pericol pentru sănătate iar depistarea lor este dificil de făcut. Secretele.com preluați de antena1.ro propune un test simplu, care poate fi făcut acasă, care să verifice prospeţimea ouălor cumpărate…
Vei avea nevoie de un castron adânc din sticlă, nişte apă şi câteva secunde. Mai întâi, toarnă apă în castronul din sticlă. Pune oul în castron cu atenţie şi urmăreşte ce se întâmplă.

[ads1]

Dacă oul este proaspăt, el se va scufundă complet şi va cădea pe fundul castronului.
În cazul în care oul nu este nici proaspăt, dar nici prea vechi, o parte va atinge fundul castronului, iar cealaltă se va ridică spre suprafaţă apei.

bfcscscscs

Spre deosebire de situatile anterioare, în cazul în care oul este vechi, acesta va pluti pe suprafaţă apei. Acest tip de ou nu este recomandat pentru consum.

[ads2]

O altă metodă prin care poate fi verificată prospeţimea unui ou este să fie ţinut în mâna şi apropiat de ureche. Apoi, oul trebuie uşor mişcat, acordându-se atenţie sunetului care se declanşează din interior.

Dacă nu se aude niciun sunet, atunci oul este proaspăt, iar dacă se aud sunete, atunci este posibil că oul să fie vechi şi nu trebuie consumat.