Verifică etichetele fructelor şi legumelor! Nu le cumpăra dacă au cifra “8”

(Last Updated On: March 22, 2016)

Atunci când cumperi fructe verifică bine eticheta acestora. Anumite coduri ce apar pe etichetele fructelor ne pot indica multe lucruri.

[ads1]

Este vorba despre un cod din patru sau cinci cifre care arată cum a fost crescut produsul respectiv: ecologic, cu pesticide sau dacă a fost modificat genetic, informează Antena 1. Astfel veţi înţelege şi diferenţa de preţ dintre portocalele organice și cele crescute convenţional, de exemplu, care pot arăta la fel.

feffew

Orice număr care începe cu cifra “9” înseamnă că produsul etichetat astfel este organic. Asta înseamnă, în primul rând, că solul utilizat pentru cultivarea și creșterea produsului respectiv nu conține deloc pesticide, îngrășăminte, chimicale și antibiotice.

[ads2]

Orice număr care începe cu cifra “3” sau cifra “4” înseamnă că produsul respectiv a fost crescut în mod convențional. Agricultura convențională implică folosirea de pesticide și chimicale pentru a asigura culturi mai durabile, mai productive și mai rapide. Aceste produse sunt în mod evident și mai ieftine.

Cifra care trebuie evitată este “8”. Aceasta indică faptul că produsele alimentare respective au fost supuse metodelor de creștere folosind inginerie genetică. Altfel spus, alimentele cumpărate au fost manipulate genetic în scopul maximizării productivității.