Aceste flori au proprietăți antiinflamatorii și antitumorale și luptă împotriva cancerului!

(Last Updated On: March 30, 2016)

Frumoasele flori, cunoscute sub numele de gălbenele, pot fi de folos in multe probleme de sanatate.
Galbenelele sunt bogate in antioxidanti.

[ads1]

Antioxidantii sunt substantele care le confera galbenelelor nuanta superba de galben. Antioxidantii ofera protectie prin anularea efectelor nocive ale radicalilor liberi, molecule care deterioreaza si imbolnavesc celulele organismului. Pericolul principal al radicalilor liberi este ca pot modifica structura ADN-ului, favorizand astfel aparitia cancerului, scrie secretele.com

ljkhngbfdsaert

Inflamatii ale pielii

Site-ul WebMd sustine ca prin aplicarea unui unguent pe baza de galbenele poti reduce inflamatiile cauzate de terapiile cu radiatii. De asemenea, unguentele cu galbenele pot ameliora dermatita cauzata de radiatii de care sufera adesea femeile cu cancer la san supuse radioterapiei.

Previne cancerul

Galbenelele contin unul din cele mai importante ingrediente in lupta impotriva cancerului. Este vorba despre luteina, un antioxidant al carui efecte antitumorale au fost testate de curand intr-un studiu desfasurat pe paciente bolnave de cancer la san. Rezultatele testului au fost raportate in Jurnalul de Nutritie, editia din octombrie a anului 1997, potrivit carora luteina nu a redus doar numarul tumorilor, ci a fost de folos si in prevenirea formarii de celule canceroase.

[ads2]

Galbenele pentru tratarea bolilor oculare

Intrucat sunt foarte bogate in antioxidanti, galbenelele te pot ajuta sa previi problemele oculare precum cataractele sau degenerenta maculara. Luteina, zeaxantina si licopenul sunt cele trei ingrediente active principale din componenta galbenelelor care sustin vindecarea afectiunilor oculare.

Masuri de precautie cu privire la folosirea galbenelelor

Singura specie de galbenele ce trebuie folosita in scopuri medicinale este calendula. Celelalte, inclusiv speciile africane si franceze, nu trebuie sa fie administrate niciodata intern. Ceaiul de galbenele poate fi consumat pentru durerile in gat, inflamarea glandelor limfatice si pentru curatarea tenului sensibil din jurul ochilor.