ATENȚIE! Un produs folosit și la copii cauzează cancerul! Corporația Johnson & Johnson’s este obligată de tribunal să plătească 72 de milioane de dolari unei femei care s-a îmbolnăvit de cancer

(Last Updated On: March 2, 2016)

Lovitură importantă pentru Johnson & Johnson’s. Compania a fost obligată de un tribunal din Missouri să plătească 72 de milioane de dolari familiei unei femei care s-a îmbolnăvit de cancer ovarian după ce a folosit pudră de talc.

Decizia a fost dată la sfârșitul lunii februarie 2016. Fiul femeii a preluat procesul după ce aceasta a decedat în octombrie 2015. Marvin Salter din Jacksonville, Florida, a spus că mama lui folosea pudra de talc în fiecare zi. „Pentru ea era folositoare și devenise un obicei, ca și cum te-ai spăla pe dinți” a spus fiul femeii.

[ads1]

 

Avocatul familiei a declarat că acesta este primul proces câștigat din alte 1.000 aflate pe rolul instanțelor de judecată. Avocatul a mai spus că  Johnson & Johnson’s va face cu siguranță apel la această decizie.

Johnson & Johnson’s se află de  mai mulți ani în atenția unei coaliții de grupuri numite Campaign for Safe Cosmetics care au militat pentru eliminarea ingredientelor periculoase găsite chiar și în șamponul pentru copii No More Tears.

vffrfrfr

Purtătoarea de cuvânt a companiei a declarat că această decizie este împotriva „ a zeci de ani de studii științifice care dovedesc siguranța pudrei de talc aflată în multe produse”. Ea a citat mai multe declarații cuprinse în studii ale U.S. Food and Drug Administration și National Cancer Institute.

[ads2]

Avocații familiei au prezentat ca dovadă și o notă internă din septembrie 1997 a companiei Johnson & Johnson. Aceasta a fost scrisă de un consultant medical care spunea „cine va nega legătura de risc între pudra de talc și cancerul ovarian va fi perceput public ca cei care susțin că nu există o legătură între fumat și cancer”.

Talcul este un produs extras din pământ și conține  magneziu, siliciu, oxigen și hidrogen. Este utilizat pe scară largă în produsele cosmetice și produse de îngrijire personală, cum ar fi pudra de talc, pentru a absorbi umezeala și pentru a îmbunătăți modul cum sunt „simțite” acestea.