Cum ar trebui să combini alimentele pentru a nu te îngrășa

(Last Updated On: March 28, 2016)

Atunci când începem o dietă sau doar ne dorim să ne schimbăm stilul de viață foarte important este cum combinăm alimentele. Iată care sunt cele mai sănătoase combinații ca să nu te îngrași:

[ads1]

1. Carne și broccoli
Femeile au deficiențe de fier și pierd foarte mulți nutrienți în special în perioada ciclului menstrual. Carnea de vită conține cea mai mare cantitate de fier, iar broccoli conțin vitamina c. Vitamina C ajută fierul să fie absorbit mult mai bine pentru a crește nivelul de fier din corp. Dacă nu îți place broccoli, îl poți înlocui cu roșii, scrie doctorulzilei.ro

2. Mere și afine
Fructele conțin fitochimicale, antioxidanți care reduc riscul de boli de inimă și cancer. Când combini diferite fructe, beneficiile antioxidanților se multiplică. Așa este cazul și pentru mere și afine.

3. Roșii și avocado
Roșiile au culoarea roșie din cauza licopenului, un atioxidant sănătos care blochează creșterea celulelor de cancer, sugerează cercetătorii de la Mayo Clinic. Grăsimile din avocado ajută organismul să absoarbă eficient licopenul.

4. Ton și varză
Calciu și vitamina D sunt pricipalele vitamine pentru oase puternice. Somonul sau tonul pot fi combinate cu varza, o excelentă sursă de calciu.