Dieta cu seminţe de in şi de susan. Vezi cum te ajută să slăbeşti:

(Last Updated On: March 15, 2016)

„Echilibrarea” kilogramelor protrivit dorințelor noastre dă dureri de cap la multe persoane. Un ajutor poate veni de la semințele de in și susan.

[ads1]

Anumite substanțe din compoziția semințelor de in și acelor de susan, denumite lignani, au un rol esențial în procesul de slîbire, potrivit unui studiu publicat recent in American Journal of Epidemiology.

Studiul arată că femeile care au o dietă bogată în lignani reuşesc să îşi menţină mai uşor greutatea corporală şi se îngraşă mai greu în timp, în comparaţie cu femeile care nu au în dietă aceste substanţe, informează csid.ro.

Rezultatele sunt preliminarii şi este necesară testarea unui număr mai mare de persoane, menţionează cercetătorii de la Universitatea Harvard.

Studiul a fost realizat pe 1000 de femei, ale căror date au fost analizate timp de 10 ani. Studii anterioare pe animale arată că lignanii au un rol important în controlul greutăţii.

[ads2]

Deşi nu este încă clar modul în care lignanii acţionează pentru a preveni luarea în greutate, substanţele au o structură asemănătoare cu estrogenul şi ar putea să înflunţeze greutatea corporală prin modularea selectivă a receptorilor de estrogeni, arată oamenii de ştiinţă.

Seminţele de in şi de susan sunt bogate în lignani, dar aceste substanţele se găsesc în cantităţi mai mici şi în alte alimente precum : cerealele integrale, nuci, fructe, legume, cafea, ceai şi vin. Încă un motiv pentru a consuma seminţe de in şi de susan? Acestea au propietăţi hidratante şi nutritive pentru ten şi păr, de asemenea!