În postul Paștelui „Limitati consumul legumelor proaspete de la tarabe”, sfatul unui nutriționist român

(Last Updated On: March 3, 2017)

In postul Pastelui suntem tentati sa apelam la legumele proaspete de la tarabe. Pietele si supermarketurile sunt invadate în această perioadă de rosii, castraveti, ceapa verde, salata, ridichi rosii si multi cred ca acestea provin din serele autohtone.

Nimic mai adevarat, sustine nutritionistul zalauan Marius Calinici, citat de Adevarul.ro și preluat de sanatate.bzi.ro. Acesta recomanda consumul de alimente congelate in loc de trufandale.

foto: giurgiuveanul.ro

foto: giurgiuveanul.ro

Potrivit acestuia, cele mai multe legume proaspete vin din strainatate. “Daca ar fi sa aleg intre aceste legume proaspete, care este clar ca nu au cum sa provina din serele autohtone, ci sunt aduse de la mare departare si tratate pentru a rezista drumului, si legumele congelate, aleg in mod cert legumele congelate.

Explicatia – chiar daca si aceste legume sunt produse in alta parte, ele sunt congelate la maximum trei ore dupa recoltare, procedeu de conservare care pastreaza vitaminele si care nu presupune alte tratamente, cum se intampla in cazul legumelor proaspete, aduse de la mare distanta.

In concluzie, daca ai de ales intre o trufanda de origine incerta si o mazare sau o fasole congelata, alege produsul congelat!”, recomanda nutritionistul Marius Calinici.

Nutritionistul sustine ca nu trebuie sa excludem total legumele asa-zise “timpurii”, ci sa limitam consumul lor.