“Lapte de aur”, băutura miraculoasă care purifică sângele și regenerează ficatul. Vezi aici cum se prepară:

(Last Updated On: June 17, 2017)

“Lapte de aur” este o băutură miraculoasă care purifică sângele și regenerează ficatul. Această rețetă ayurvedică combină două condimente incredibile, turmericul și piperul, băutura rezultată fiind nu doar foarte sănătoasă, ci și delicioasă și recomandată întregii familii.

Turmericul provine din India, unde a fost utilizat de-a lungul secolelor atât în bucătărie, cât și pentru prepararea diferitelor remedii naturale sau a produselor de îngrijire. Efectele sale benefice se datorează compusului activ, curcumina.

waesrdtyu

Beneficiile laptelui de aur
Potrivit www.healthyandnaturalworld.com și preluat de doctorulzilei.ro puteți bea „lapte de aur” în fiecare zi, bucurându-vă de efectele benefice ale acestei băuturi:

 Este antiseptică și analgezică, putând fi folosită în locul pastilelor
 Detoxifiază ficatul și purifică sângele
 Întărește sistemul imunitar
 Este eficient în cazul bolilor reumatice

Petru a pregăti băutura, sunt necesare două etape. În primul rând trebuie să faceți pasta de turmeric:  ½ ceașcă cu apă pură
 ¼ ceașcă pudră de turmeric
 ½ linguriță piper negru măcinat

Puneți pe foc o tigaie la temperatură medie. Turnați apa, adăugați turmericul, piperul și amestecați bine până când obțineți o mixtură omogenă.

Dupa circa 8 minute, pasta este gata. Dacă devine prea uscată, adăugați puțină apă.
Așteptați să se răcească și depozitați-o într-un borcan de sticlă cu închidere ermetică. Pasta poate fi păstrată la frigider timp de 2-3 săptămâni.

După acest interval, amestecul capătă un gust metalic și nu ar mai trebui consumat.
Unele persoane aleg să consume pasta direct, în locul analgezicelor. Pentru dureri severe, se recomandă o linguriță pe zi.

Laptele de aur. Rețetă
 ¼ linguriță de pastă de turmeric
 1 ceașcă lapte vegetal
 1 linguriță ulei de cocos
 Puțină miere (sau orice alt îndulcitor natural), după gust

Puneți pe foc laptele și pasta de turmeric într-un ibric. Încălziți mixtura amestecând-o, fără a o clocoti. Luați lichidul de pe foc și în momentul în care a început să se răcească adăugați mierea și uleiul.