Legumele și fructele din supermarketuri vs cele congelate. Care sunt mai bune?

(Last Updated On: March 9, 2016)

Varietatea de legume proaspete scade pe timpul iernii și primăverii. Una din metodele folosite în această perioadă, de a mânca sănătos, este să cumperi legume congelate.

[ads1]

Pentru a înţelege diferenţa dintre legumele proaspete şi cele congelate, să ne gândim un pic la procesul de recoltare şi transport: dacă ar fi culese când sunt bine coapte, legumele s-ar altera până când ar ajunge din Olanda sau o ţară şi mai îndepărtată pe rafturile din supermarket-ul românesc din care îţi faci cumpărăturile.

gty_frozen_vegetables_kb_131025_16x9_608

Aşadar, fructele şi legumele sunt recoltate când sunt încă necoapte şi îşi continuă procesul de măturare în timpul transportului, în condiţii artificiale, având într-un final un conţinut mai scăzut de vitamine şi minerale faţă de cele proaspăt culese din grădina bunicii şi chiar… faţă de cele congelate, informează a1.ro.

Este bine să consumi cât mai des fructe şi legume proaspete de provenienţă locală, însă poţi include în alimentaţia ta şi legume congelate de import, fără riscuri pentru sănătate!

[ads2]

Prin congelare imediată, legumele îşi păstrează vitaminele.
Produsele culese pentru a fi congelate sunt bine coapte şi conţin toate valorile nutritive specifice. Dacă sunt îngheţate rapid şi sunt depozitate la -18 grade, acestea îşi menţin conţinutul de vitamine şi minerale timp de mai multe luni.