Produsul natural românesc care combate E. coli, dar şi alţi paraziţi

(Last Updated On: March 11, 2016)

Producătorul „Laboratoarelor Merlin” suține că Oregano Oil este unul din produsele românești care previn degradarea celulelor din corp prin oxidare. Produsul se administrează, dupa caz, intern sau extern.

[ads1]

Componenta cea mai importantă este reprezentată de uleiurile volatile, în care însă se găsesc şi numeroase alte substanţe cu efecte benefice, ca de exemplu flavonoidele, acidul rozmarinic, sterolii, vitaminele A şi C etc. Oregano are un potenţial crescut al activităţii antioxidante, prevenind degradarea celulelor din corp prin oxidare.

Blend

Această calitate se datorează conţinutului în fitonutrienti. În studiile de laborator, oregano a demonstrat o capacitate de antioxidare mai puternică decât doi antioxidanţi sintetici adăugaţi în mod normal mâncării procesate. În plus, luând ca măsură cantitatea de un gram, oregano s-a demonstrat a avea o capacitate de antioxidare de 43 de ori mai mare decât merele, de 30 de ori mai mare decât cartofii, de 12 ori mai mare decât portocalele şi de 4 ori mai mare decât zmeură, informează bzb.ro

Eficient în probleme pulmonare
Un flacon de Oregano Oil conţine 30 ml de ulei volatil esenţial de oregano. Uleiul volatil al acestui condiment conţine substanţe care inhibă dezvoltarea bacteriilor. În Mexic, cercetătorii au comparat uleiul volatil de oregano cu tinidazol, un medicament prescris adesea pentru a trata giardia. Oregano Oil este un produs naturist recomandat în cazul bronşitelor medii însoţite de tuse ocazională, pentru a restabili fluxul pulmonar. Uleiul volatil esenţial conţinut de Oregano Oil prezintă proprietăţi antiseptice pulmonare, mucolitice şi expectorante şi ajută la eliminarea impurităţilor branhiale datorită principiilor active existente în componenţa sa.

[ads2]

Care sunt beneficiile Oregano Oil?
Antifungice (anti-ciuperci): studiile în vitro demonstrează că Oregano Oil blochează dezvoltarea diverşilor fungi precum ciuperca Candia, şi chiar elimină aceste ciuperci din organism, din acest motiv se utilizează pentru efectele sale antifungice. Aceasta are un efect antimicrobian pe un spectru larg de bacterii, inclusiv Escherichia coli, Klebsiella pneumonia, Salmonella enterică şi Staphylococcus aureus. Cercetătorii britanici au comparat acţiunea uleiului obţinut din oregano cu acţiunea a 18 antibiotice dintre cele mai populare. S-a dovedit că oregano, datorită conţinutului de carvacrol, acţionează mai bine decât antibioticele, distrugând şi microbii rezistenţi la aceste medicamente.

Efect Anti-parazitare: Există studii ce arată ca uleiul de oregano are un efect mult mai puternic de deparazitare, de exemplu, parazitul giardia (Giardia duodenalis) este eliminat mult mai rapid decât medicamentele folosite în medicină alopată.

Efect anti-inflamator: Proprietăţile antiinflamatoare ale uleiului de oregano ajută la tratarea artritei şi a durerilor articulare. Acidul rosmarinic este unul dintre agenţii activi din oregano, altul este cyclooxygenase 2 (COX-2) care acţionează în mod similar precum ibruofen, naproxen şi aspirină.

Efect antioxidant: Oregano este una dintre plantele cele mai bogate în antioxidanţi conţine de 42 de ori mai mulţi antioxidanţi decât mărul, de exemplu.

Cum se utilizează extern Oregano Oil
Uleiul de oregano ar trebui să fie aplicat direct pe zona afectată de 1-2 ori pe zi, sau mai mult, dacă este necesar. În caz de reacţii adverse (mâncărime etc), trebuie să opriţi utilizarea.

Pe piele: Pentru a trata micile înţepături de insecte, răni sau furunguri, se freacă cu câteva picături de ulei de oregano zona afectată. Se repetă, dacă este necesar.

În şampon: În caz că aveţi scalpul infectat cu o ciupercă, în caz de mătreaţă etc, se adăugă câteva picături în şampon înainte de a vă spăla părul. Lăsaţi pe par şamponul astfel preparat pentru câteva minute, după care clătiţi.
În săpun: Adăugaţi câteva picături de ulei de oregano în săpunul lichid sau în gelul de dus iar acestea vor căpăta un excelent efect antiseptic. Este, de asemenea, foarte bun pentru duş şi spălatul pe mâini, fata şi corp. Este recomandat în special în perioadele de epidemie.

Protecţia dinţilor şi a gingiilor: Se pun câteva picături de ulei de oregano pe periuţa de dinţi (în loc de pastă de dinţi) poate fi aplicată ca un substitut pentru pasta de dinţi.

Pentru negi şi băşici: Se pune pe zona afectată până la saturaţie, apoi se acoperă cu un bandaj. Se repetă până se curăţa rana.

Ciuperca piciorului ce determină afecţiunea „picior de atlet”: Aplicaţi uniform câteva picături de Oregano Oil între degetele de la picioare şi pe unghii. Uleiul de oregano penetrează pielea, unghiile şi crusta formată şi distruge ciupercile şi bacteriile.

Inhalare: Datorită mirosului plăcut şi pătrunzător se recomandă punerea câtorva picături de ulei de oregano într-un vaporizator şi astfel se purifica aerul de viruşi, bacterii, etc.
Utilizare internă Oregano Oil: adăugaţi 3-4 picături de Oregano Oil la o linguriţă de apă, suc de fructe sau lapte pe care o înghiţiţi. Puteţi aplica prin picurare sub limbă ulei de oregano.