Rețeta ideală de ciorbă dezvaluită de un nutriționist român

(Last Updated On: January 18, 2018)

Dacă te-ai săturat de aceleași rețete de ciorbe nu trebuie să renunți la acest preparat de mâncare, deoarece ciorbele de legume, cu sau fara carne, sunt extrem de nutritive si satioase

Ciorba perfecta, atat la gust, cat si din punct de vedere nutritiv, ar trebui sa contina multe legume, in special radacinoase, legume de sezon, multa verdeata, carne sau peste. Poate fi insa si doar de legume , scrie sanatate.bzi.ro

Ciorba gatita in felul acesta nu ne aduce kilograme in plus; ea trebuie consumata ca fel principal, la pranz sau cina, explica nutritionistul Nela Pricop.

Portia corecta ar trebui sa se limiteze la 350 ml de ciorba, iar carnea din bol sa nu depaseasca 100 grame pentru femei si 150 de grame pentru barbati.

Nu se va manca cu paine si nici nu vom avea un alt fel de mancare dupa o ciorba de legume cu carne. In schimb, pentru un plus de savoare, se pot adauga 1-2 linguri de iaurt cu 3,5% grasimi.

Regula de aur este sa nu adaugam in ciorbele de carne cu legume cartofi, paste fainoase sau orez. Este permis cartoful doar in ciorbele de legume, fara carne si fara a fi mancate cu paine.

Una dintre greselile facute de majoritatea gospodinelor este de a arunca apa in care a fiert carnea. Fiertura aceea este extrem de nutritiva; carnea si-a lasat, fara doar si poate, o buna parte din proprietati.