Acestea sunt cele mai MURDARE obiecte din jurul tău. Nu e vorba despre vasul de toaletă sau coşul de gunoi

(Last Updated On: March 29, 2016)

Potrivit unor cercetări recente legate de igiena locuinței, s-a ajuns la concluzia că cele mai infecte obiecte din casă nu sunt vasul de toaletă ori coșul de gunoi, ci prosoapele, atăt cele de baie, căt și cele de bucătărie.

[ads1]

Explicaţia este simplă: în primul rând, prosoapele reţin umezeala, ceea ce permite bacteriilor să supravieţuiască şi să se acumuleze în ele, iar în al doilea rând, acestea sunt folosite în încăperile cu cei mai mulţi microbi, adică baia şi bucătăria, informează a1.ro.
PROSOAPELE DE BUCĂTĂRIE!

Cârpele de bucătărie cu care ne ştergem pe mâini pot găzdui germeni infecţioşi, deoarece pot veni în contact cu alimente contaminate. În privinţa prosoapelor de baie, acestea pot răspândi virusuri sau bacterii mai multor membri ai familiei, dacă aceştia utilizează aceleaşi prosoape. Specialiştii spun că prosoapele de baie trebuie folosite cu grijă. Nu trebuie lăsate să stea umede, pentru a nu favoriza dezvoltarea bacteriilor, şi e bine să nu fie folosite aceleaşi prosoape pentru corp ca şi pentru faţă, pentru a nu favoriza transmiterea unor infecţii ale pielii sau infectarea pe cale bucală cu germeni fecali.

TELFOANELE MOBILE ŞI BANII!
Tastatura unui computer sau laptop poate fi adesea mult mai murdară şi plină de microbi decât vasul de toaletă. O mare încărcătură microbiană o are şi telefonul mobil, care a devenit un accesoriu aproape indispensabil omului.
Acesta are de peste zece ori mai mulţi microbi decât scaunul său capacul de la toaletă, pe el descoperindu-se culturi de salmonella, stafilococul auriu şi E.coli. Telefoanele mobile şi ceasurile sunt curăţate rar, deşi au peste 1.000 de tipuri diferite de bacterii.

[ads2]

Chiuveta din bucătărie are peste 500.000 de bacterii, de zece ori mai multe decât cele de pe colacul scaunului de toaletă. De câteva ori pe săptămână, ar trebui udată chiuvetă şi frecată cu o perie, după care ar fi bine să pulverizăm un produs de curăţare, pe care să-l lăsăm să acţioneze 10 minute şi în final s-o clătim.

Masa de bucătărie trebuie spălată cu apă caldă şi săpun, la sfârşitul fiecărei zile, după care se clăteşte.

Aragazul trebuie şi el îngrijit corespunzător. Trebuie să ne spălăm pe mâini înainte de a folosi aragazul, să-l curăţăm cu apă caldă şi săpun şi să-i clătim bine toată suprafaţa precum şi butoanele.

Frigiderul este şi el pline de bacterii, în ciuda temperaturii scăzute din interior. Cele mai expuse sunt tăiţa în care se scurge apa şi cutia pentru zarzavat. Trebuie să-l curăţăm săptămânal.

Solniţele sunt printre cele mai murdare obiecte din casă. Când ştergem masa din bucătărie, ar trebui să curăţăm şi solniţa.

Buretele de bucătărie poate conţine bacterii că E.coli şi salmonella. După trei săptămâni de utilizare, 70% dintre bureţii testaţi au început să dezvolte bacterii.