Ai mâinile roșii, te mănâncă și te ustură? Vezi ce înseamnă:

(Last Updated On: March 10, 2016)

Micozele cutanate sau ciupercile pielii, sunt un grup de afecțiuni parazitare care ne afectează într-un mod sau altul de-a lungul vieții noastre. Micozele cutanate prezintă simtome cum ar fi descuamarea pielii, fisuri, roșeață, mâncărime, usturime sau discomfort.

[ads1]

Acestea sunt afecțiuni frecvente care pot afecta copiii și adulții sănătoși deopotrivă. Marea lor majoritate prezintă un aspect clasic, iar pentru tratarea eficienta este necesară eliminarea factorilor favorizanți. Însă, când sunt rezistente la tratament și asociate cu simptome precum slăbiciune, stări gripale sau urinări frecvente, micozele cutanate pot prevesti alte afectiuni mai grave, care slăbesc sistemul imunitar, caz în care este necesar diagnosticul și îndrumarea medicului specialist, anunță a1.ro.

Blend

Micozele cutanate sunt infecții ale pielii cu microorganisme cu o biologie simplă, dar potențial patogenă. Atunci când există condiții favorabile pentru creșterea lor, cum ar fi căldură, umiditate, imunitate scăzută sau utilizarea de antibiotice sistemice pe termen lung, aceste ciuperci se reproduc și apoi încep să provoace boli.

[ads2]

Este important de stabilit dacă există o suspiciune de boli asociate micozelor cutanate. Atunci când sunt grave, rezistente la tratament și extinse, însoțite de simptome generale precum slăbiciune, dureri articulare sau musculare, stări gripale, urinări frecvente, sete excesivă, tremurături, etc., acestea pot prevesti alte afecțiuni precum diabetul sau boli care slăbesc sistemul imun.

Un exemplu frecvent îl reprezintă candidoza regiunii genitale bărbătești sau a mucoasei orale, care prevesteste posibilitatea diabetului zaharat.