Dr. Oz prezintă cea mai bună dietă şi cel mai prost aliment pe care oamenii îl cred sănătos

(Last Updated On: July 22, 2016)

Cunoscut pentru promovarea stilului de viată sănătos, celebrul Dr. Oz, pe numele adevărat Mehmet Cengiz Oz, consideră că cea mai bună dietă de slăbit este cea mediteraneană, care aduce beneficii şi în privinţa longevităţii.

Celebrul cardiolog ne spune și care este cel mai prost aliment despre care oamenii cred că este sănătos.
“Laptele degresat – cînd scoţi grăsimea din lactate rămîi cu zahărul. Toate studiile arată că acest lucru duce la creşterea în greutate, pe cînd lactatele cu grăsime te ajută în slăbit”, a răspuns Dr. Oz, potrivit monitorulexpres.ro.

 

Mehmet Cengiz Oz a susţinut mereu că oamenii trebuie să consume alimente care să hrănească în acelaşi timp mintea, trupul şi sufletul, iar aici se încadrează “orice aliment pe care, cînd îl mănînci, arată ca atunci cînd este scos din pămînt”.

Obezitatea este o probleme gravă la nivel mondial, iar în acest context Dr. Oz a fost întrebat ce dietă de slăbit recomandă.

“Îmi place dieta mediteraneană, în privinţa căreia s-au dovedit beneficiile pentru longevitate”, a spus medicul.
Multe persoane apelează în ultima vreme la diete de detoxifiere, iar unul dintre cele mai bune alimente este broccoli, după cum spune specialistul.immi-iiu,u

“Legumele crucifere, precum broccoli, sînt cele mai bune pentru detoxifiere, pentru că ajută ficatul, principalul organ de detoxifiere al organismului”, a menţionat Dr. Oz.

Fiecare popor are un anumit stil de viaţă. În această idee, dr. Mehmet Cengiz Oz a vorbit despre ceea ce ar trebui noi, europenii, să împrumutăm din stilul alimentar al americanilor, dar şi invers.
“Americanii ar trebui să mănînce peste precum europenii, iar europenii să mănînce legume şi fructe precum americanii”, a precizat Dr. Oz.

Şi pentru că urmează să vină în ţara noastră, medicul a fost întrebat ce ştie despre bucătăria noastră tradiţională şi ce aşteaptă să mănînce în România.

“Aş vrea să încerc mînacarea inspirată din bucătăria otomană (ardeiul umplut cu care am crescut), dar şi alte ciorbe şi mîncăruri cu usturoi”, a încheiat Dr. Oz.

Dr. Oz a devenit cunoscut în toată lumea datorită emisiunii “The Dr. Oz Show”, în care promovează stilul de viaţă sănătos într-o formă care să atragă publicul.

Dr. Oz ajunge anul acesta în România, pentru a susţine, pe 25 mai, la Sala Palatului, conferinţa “Take your life to the next level”. Înainte de a ajunge în România, dr. Oz a vorbit despre dieta pe care o consideră cea mai bună, dar şi despre ceea ce aşteaptă să mănînce cînd ajunge în ţara noastră.

Conferinţa “Take your life to the next level”, susţinută de celebrul medic Dr. Oz, este cel mai aşteptat eveniment medical al anului 2016, biletele de la categoria Silver fiind vîndute în totalitate. În acest moment au rămas la vînzare doar 4 categorii, iar detaliile se găsesc la secţiunea BILETE de pewww.droz.ro.

Evenimentul va beneficia şi o sesiune de Întrebări şi Răspunsuri, timp de o oră, în care cei prezenţi în sală îi pot adresa direct lui Dr. Oz o întrebare legată de o anumită problemă de sănătate. Dr. Oz va răspunde live la fiecare întrebare.

Pe lîngă demonstraţiile cu care şi-a obişnuit publicul, la conferinţa de pe 25 mai 2016, de la Sala Palatului din Bucureşti, Dr. Oz va dezbate subiecte diferite teme de Health & Lifestyle dintre care menţionăm: Boli cardiovasculare, Prevenţie, Hidratare, Detox, Imunitate, Hipertensiune, Boli pulmonare, Hepatită, Diabet, Cancer de col, Cancer la sîn şi Anemii la copii.