Vezi de ce e mai sănătos să folosești untura la prăjit în locul uleiului?

(Last Updated On: July 12, 2016)

Mâncarea prăjită in uleiuri vegetale este foarte nociva pentru organism.Potrivit unui studiu uleiurile vegetale elimină substanțe toxice care pot cauza cancer, boli de inimă si chiar demență. De aceea mâncarea prăjită in untură este mai sănătoasă.

Uleiurile bogate în grăsimi polinesaturate, precum cel de floarea-soarelui și cel de porumb elimină o cantitate mare de aldehide, niște substanțe toxice ”învinovățite” de apariția mai multor boli.

Cu toate că uleiul de măsline e mai sănătos decât alte uleiuri vegetale, tot untul și untura sunt mai sănătoase, informează doctorulzilei.ro.

12773279_194059464294932_847169682_o
Descoperirile se bazează pe 20 de ani de cercetări, chiar dacă experții în sănătate ne sfătuiesc să evităm grăsimile saturate și să le folosim pe cele nesaturate.

Profesor ul Martin Grootveld de la Universitatea De Montfort a descoperit că dacă gătești pește cu ulei de porumb sau de floarea-soarelui, sunt eliberate de 200 de ori mai multe aldehide toxice decât limita zilnică admisă.
Prof. Grootveld susține că toate uleiurile vegetale produc aceleași reacții chimice la temperaturi înalte, cele bogate în grăsimi polinesaturate o cantitate mare de substanțe toxice, cele bogate în grăsimi mononesaturate mai puține, iar grăsimile saturate cele mai puține.

”În primul rând, ar trebui să evităm pe cât posibil prăjelile. Din păcate, multora dintre noi ne plac la nebunie cartofii prăjiți, așa că cel mai bine e să folosim untură sau unt la preparare”, a adăugat profesorul.