Vezi care alimente te balonează

(Last Updated On: March 8, 2016)

Toată lumea iși dorește un abdomen plat iar pentru aceasta este important să se facă anumite schimbări în stilul de viață, mai ales când vine vorba de alimentația de zi cu zi. Un abdomen proeminent poate fi cauzat din două motive: balonare sau grăsime acumulată. Iata care sunt alimente care provoacă balonare! Iată ,care sunt alimentele de trebuie să te ferești pentru a evita episoadele de balonare!

[ads1]

Guma de mestecat
În timp ce mesteci guma de mestecat, o mare cantitate de aer rămâne ,,blocată” în sistemul digestiv provocând presiune asupra stomacului, balonare și gaze intestinale. Același lucru se întâmplă și când mâncăm pe fugă, fără să mestecăm bine mâncarea. (sursa: clicksanatate.ro)

Broccoli, varză și conopidă
În cazul anumitor persoane, aceste legume nu sunt complet digerate în intestinele mici din cauza unei lipse de enzime. Astfel, în momentul în care aceste alimente ajung în intestinul gros, bacteriile din acea parte a intestinului pot provoca neplăcuta stare de balonare și, eventual, gaze intestinale.

Piersicile și prunele
Dintre fructe, piersicile și prunele sunt cele care duc cel mai frecvent la apariția senzației de balonare. Aceste fructe fermentează în momentul în care ajung în stomac, provocând balonare.

[ads2]

Anumite legume
Fasolea, soia, năutul sau lintea conțin oligozaharide, un tip unic de carbohidrați solubili și nedigerabili (fibre), motiv pentru care ingerarea acestor legume provoacă balonare și flatulență de cele mai multe ori.

Lactatele
Intoleranța la lactoza din lapte duce la balonarea abdomenului. Rolul lactozei este să dizolve zahărul din lapte. Chiar și consumul unei cantități mici de lapte poate duce la apariția neplăcutelor simptome specifice balonării.