Vezi care sunt suplimentele necesare femeilor trecute de 40 de ani recomandate de dr. Oz

(Last Updated On: April 27, 2017)

Celebrul dr. Oz a recomandat femeilor care au vârste de peste 40 de ani să ia zilnic anumite care să le ajute să aibă o inimă sănătoasă, energie, imunitate crescută etc.

1. Aspirina pentru copii (sau jumatate de aspirina), in fiecare seara
Aceasta ajuta la subtierea sangelui si scaderea semnificatica a atacurilor vasculare (cerebrale, infarct). (sursa: sanatate.bzi.ro)

2. Omega 3
Poate fi luat din ulei de peste sau vegetal (din seminte, alune, etc.) pentru o inima sanatoasa. Doza – 600 mg DHE Omega 3, la micul dejun.

3. Mutivitamine si minerale
O tableta/zi, daca s-ar putea, impartita in doua (dimineata si seara) pentru o absorbtie mai buna. Ajuta la imunitate, energie si reduce riscul cancerului la san.

4. Calciu+magneziu+vitamina D
Calciul este extrem de important pentru oase si evitatea osteoporozei, dar este nevoie sa fie combinat cu vitamina D pentru fixare si cu magneziu. Magneziul este un tonic general, anti-depresiv, mentine constanta concentratia calciului in sange si contracareaza efectul de constipatie pe care il are calciul. Dozele corecte sunt: 600 mg calciu, 400 mg magneziu, 1000 unitati vitamina D. Este bine sa fie luate la 2 ore dupa orice alt supliment, cu lapte sau iaurt.

Dupa 40 de ani scade si metabolismul, iar din masa musculara – cea care consuma cele mai multe calorii – se pierde intre 3% si 5 %. Deci, daca vei manca la fel ca la 30 de ani, nu te mai intreba de unde provin kilogramele in plus. Solutia este mai multa miscare, mai putina mancare si 25 de grame de fibre/zi.