Vezi ce boală ascunde pofta de ciocolată

(Last Updated On: September 29, 2017)

Unul dintre cele mai populare deserturi este ciocolata. Nu este de mirare dacă mulți oameni simt nevoia să o mănânce constant, insă această poftă poate ascunde și o afecțiune serioasă.

Anbioticele, anticoncepţionalele, dar şi un consum sporit de alimente procesate pot cauza o deficienţă de magneziu în organism. Chiar şi oamenii care consumă multe fructe şi legume pot avea lipsă de magneziu, pentru că aceste alimente au foarte multe pesticide care absorb nutrienţii importanţi.
foto: healthspablog.org
(foto: healthspablog.org)

De asemenea, multe femei simt nevoia să mănânce ciocolată mai ales când sunt la menstruaţie, această poftă aparent firească ascunzând o lipsă de magneziu, scrie unica.ro și preluat de csid.ro.

Ciocolata este, de altfel, una dintre cele mai bogate surse de magneziu, 30 de grame având aproximativ 41 de mg de magneziu. Dacă simţi că ai nevoie de acest nutrient, mai poţi include în alimentaţie legumele cu frunze verzi, seminţele, mai ales cele de dovleac si de in, nucile, fasolea, peştele şi bananele. Smochinele, căpşunii,
grepfrutul sau avocado au, de asemenea, mult magneziu.

Simptomele lipsei de magneziu pot include: • stare de slăbiciune,
• crampe musculare
• anxietate.
Hipertensiunea arterială, problemele de memorie, confuzia şi dificultăţile de înghiţire sunt, de asemenea, semne că ai nevoie de acest nutrient.

Magneziul este un mineral foarte important pentru structura oaselor, dar şi pentru sănătatea inimii.