Vezi de ce ar trebui sa iti masezi talpile in fiecare seara, inainte de culcare

(Last Updated On: June 22, 2017)

Un masaj poate ajuta, cu siguranță, pe oricine să se relaxeze. Cu ajutorul unui masaj, se pot explora multiple beneficii pentru sănătate cum ar fi stimularea metabolismului, imbunătățirea sângelui și procesului de detoxifiere.

Masajul picioarelor, al talpilor în special, aduce numeroase beneficii. Acest lucru se datoreaza faptului ca talpile noastre contin numeroase puncte importante care au legatura cu diferite organe. Totalitatea acestor puncte reprezinta o harta a intregului organism, iar stimularea lor prin masare, inainte de a merge la somn, are doar efecte pozitive.

qrerqrvqrq
Totusi, masajul terapeutic presupune si anumite riscuri. Masajul nu este disponibil doar in statiunile de lux sau balneoclimaterice; in prezent, terapia prin masaj poate fi oferita in mai multe clinici, spitale sau chiar centre de afaceri.
Ce este masajul?

Masajul este un termen general pentru actiunea de presare, frecare si manipulare a pielii, muschilor, tendoanelor si ligamentelor. Terapeutii in masaj folosesc, de obicei, mainile si degetele pentru masaj, dar pot utilizat si antebratele, coatele si chiar picioarele.

Tehnicile de masaj variaza de la tehnici usoare, la cele care presupun presiuni profunde.

Exista mai multe tipuri diferite de masaj, printre care:

masajul suedez – aceasta este o forma usoara de masaj in care este implicat contactul indelungat cu pielea, dar si framantari, netezire, frictiune, miscari profunde, vibratii in scopul relaxarii si energizarii.

masajul profund al tesuturilor – aceasta este o forma usoara de masaj in care se foloseste presiune mai puternica ce vizeaza straturile profunde ale muschilor si tesutului conjunctiv, de obicei, in scopul tratarii leziunilor musculare provocate de diverse accidente.