4 pericole ascunse in hartia igienica. Atenție la cele cu parfumuri

(Last Updated On: June 10, 2017)

Hârtia igienică este una din puținele lucruri care intră în contact cu zona intimă. Există zeci de tipuri de hârtie igienică iar testele recente arata ca in aproape toate sortimentele se gasesc substante periculoase pentru organism, mai exact pentru zonele intime, care sunt destul de sensibile. Iata ce pericole va pandesc, in functie de hartia intima folosita:

Hartia igienica cu lotiuni sau parfumuri

Hartia care in compozitie aloe vera sau vitamia E contine o cantitate semnificativa de uleiuri obtinute din petrol sau parafina ceea ce poate reprezenta un pericol pentru organism. Aceste substante pot produce arsuri locale, scrie sanatate.bzi.ro

Hartia igienica albita fara clor
PCF sau ECF, acestea sunt acronimele folosite pentru hartia igienica despre care se spune ca nu este albita cu clor. Asta inseamna insa ca au fost folositi alti derivati ai clorului pentru a albi fibrele din care hartia a fost produsa. Acesti derivati sunt foarte priculosi. Studiile arata ca sunt cancerigeni si sunt, deci, daunatori si pentru organism si pentru mediu.

Hartia ultra strong, care este mult mai densa

Studiile arata ca aceste tipuri de hartie igienica sau chiar prosoape de bucatarie contin formaldehida, responsabila pentru iritatii destul de dure la nivelul pielii. Tinand cont ca zonele pe care le atingem cu hartia igienica sunt sensibile, acest lucru este cu atat mai grav, putand duce chiar si la cancer.

Hartia igienica reciclata

Hartia pentru reciclare poate sa provina din diferite surse, carton reciclabil, inclusiv hartie imbibata cu bisfenol A (BPA) provenita de la imprimantele termice, ziare care sunt de asemenea sursa de BPA din cerneala.

BPA afecteaza sistemul hormonal. Studiile leaga aceasta substanta de cancer si pubertate precoce, incusiv diabet si boli cardiovasculare, infertilitate. Un studiu din 2012 a determinat ca concentratiile de BPA sunt foarte mari in produsele de hartie, inclusiv in hartie igienica reciclata.