Acest fruct scade colesterolul la fel de rapid ca medicamentele. Vezi cum trebuie sa procedezi:

(Last Updated On: October 19, 2017)

Deși ne dă bătăi de cap atunci când vrem să o desfacem, rodia are numeroase beneficii pentru organism, iar studiile au aratat ca este fructul care scade colesterolul rapid, avand acelasi efect ca medicamentele.

O echipa de cercetatori americani a prezentat in cadrul unui congres al cardiologilor, un studiu despre sucul de rodie. Cativa pacienti cu boli de inima care luau medicamente pentru reducerea colesterolului au baut timp de 3 luni suc de rodii (150 ml). Iar altii o bautura fara extract de rodii, scrie sanatate.bzi.ro.

Primii si-au imbunatatit circulatia sangelui, iar starea celor care au consumat un suc oarecare s-a inrautatit. Cercetatorii au tinut sa precizeze ca sucul de rodii nu este un substitut pentru dieta si exercitii fizice. Datorita nivelului crescut de antioxidanti, nu doar persoanele bolnave pot consuma suc de rodii.

S-a observat ca sucul de rodii previne formarea placilor oxidate de colesterol rau (LDL) care duce la artrite si reduce cu 30% formarea acestui tip de placi in cazuri de ateroscleroza.