Ai probleme cu greutatea? Vezi cum să-ți ”resetezi” tiroida ca să-ți activezi metabolismul și să arzi grăsimi rapid

(Last Updated On: September 6, 2017)

Glanda tiroidă are un rol esențial în funcția metabolismului, fiind considerată ”bateria” întregului nostru corp. . Funcționarea hormonilor tiroidieni este extrem de importantă pentru metabolismul fiecărei celule din organism, inclusiv a creierului.

Hipotiroidismul apare atunci când tiroida nu produce suficienți hormoni pentru a regla diverse funcții necesare organismului, informează doctorulzilei.ro.

Unul dintre efectele hipotrisoidismului este încetinirea metabolismului care duce la acumularea kilogramelor în plus și oricâte eforturi am face, nu reușim să slăbim.

Modalități naturale de a reseta tiroida
Tiroida este responsabilă pentru o mulțime de lucruri. Reglează metabolismul, te ajută să menții o greutate sănătoasă, te menține energic, echilibrează starea de spirit, te ajută să dormi bine și sa ai o digestie buna.

– consumați alimente bogate în calciu: urdă, brânză, cașcaval;
– evitați glutenul și cazeina
-consumati alimente bogate în fier: organe de pasăre, ficat;
– consumați pește
– detoxifiați organismul de metale grele
– verificați dacă nivelul de iod este normal
– scoateți din dietă zaharurile
– consumați ulei de cocos
– mâncați alge și fructe de mare
– optimizați nivelul de vitamina A, D și K2
– evitați soia

Coada-şoricelului pentru hipotiroidie
În caz de hipotiroidie se recomandă infuziile din coada-şoricelului şi creţişoară. Acestea sunt recunoscute pentru că reglează funcţiile tiroidei.

Cele două plante se combină şi din acest amestec se adaugă o linguriţă în 250 ml de apă fiartă. Se beau două căni de ceai pe zi, una dimineaţa şi una seara, cu jumătate de oră înainte de masă.

Ceapa, bună, dar cu măsură!
Tot în tratamentul naturist al hipotiroidiei intră şi ceapa şi usturoiul. Acestea trebuie consumate zilnic. Este bine de ştiut că cele două legume prezintă contraindicaţii importante.
Astfel, ceapa şi usturoiul sunt contraindicate persoanelor care au probleme gastrointestinale, ulcer sau gastrită hiperacidă, dar şi mamelor care alăptează.

Se mai pot utiliza remedii precum decoctul de ghimpe, infuzia de drobita (Genista tinctoria) sau extractele din frunze de nuc, foarte bogate in iod