Vezi de cata miscare ai nevoie pentru a arde caloriile din 5 cele mai comune alimente

(Last Updated On: April 12, 2016)

Shirley Cramer, director executiv al Societății Regale pentru Sănătatea Publică, sugerează într-un articol publicat în revista medicală “The British Medical Journal”, că ambalajele alimentelor ar trebui să conțină pe etichetă informații despre timpul necesar de exerciții fizice care trebuie efectuat pentru a arde caloriile conținute de alimentele consumate.

Iată cât trebuie să mergem pe jos sau să alergam pentru a arde caloriile conținute de 5 dintre cele mai comune gustări, conform theindependent.co.uk și preluat de medlive.hotnews.ro

1. Bauturi racoritoare – 330 ml – 138 calorii: mers pe jos – 26 de minute; alergat – 13 minute.
2. Baton de ciocolata – 229 calorii: mers pe jos – 42 de minute; alergat – 22 minute.
3. Sanvis cu sunca – 445 calorii: mers pe jos – 1 ora si 22 de minute; alergat – 42 minute.
4. Un sfert de pizza – 449 calorii: mers pe jos – 1 ora si 23 de minute; alergat – 43 minute.
5. O punga de chipsuri – 171 calorii: mers pe jos – 31 minute; alergat – 16 minute.

Toate aceste informatii nutritionale ar trebui sa fie afisate pe ambalajele alimentelor pentru a ajuta consumatorii sa isi schimbe comportamentul si sa adopte un stil de viata sanatos, este de parere Shirley Cramer, care sugereaza ca informatiile care apar in prezent pe etichetele gustarilor sunt insuficiente.

In plus, consumatorii trebuie sa fie informati cu privire la tipul de activitate fizica necesara ce poate fi efectuata pentru a arde caloriile consumate, inclusiv exercitiile pe care ar trebui sa le faca, adauga director executiv al Societatii Regale pentru Sanatatea Publica.

Aceste masuri sunt necesare pentru a incuraja consumatorii sa aleaga produse alimentare mai sanatoase, sa manance portii mai mici si sa faca mai multa miscare.

“Scopul este sa determinam oamenii sa fie mai atenti la numarul de calorii continut de alimentele pe care le consuma si modul in care acestea sunt consumate pe toata perioada zilei, pentru a ii incuraja sa fie mai activi si sa faca mai multa miscare,” a adaugat aceasta.