Este apa carbogazoasă rea pentru sănătate? Vezi 4 mituri despre această apă:

(Last Updated On: April 6, 2016)

Din ce în ce mai multe persoane afirmă că apa carbogazoasă nu este bună pentru sănătate, bazându-se pe următoarele argumente : este dăunătoare dinților și oaselor, nu este la fel de hidratantă, îngrașă sau provoacă arsuri la stomac.

[ads1]

Pentru a vedea dacă există totuși o problemă în consumul de apă carbogazoasă, Prevention.com a investigat aceste mituri, informează medlive.hotnews.ro

Zvon: Apa carbogazoasă nu este la fel de hidratantă ca cea plată
Potrivit lui Susan Yeargin, specialist pe probleme de hidratare la Universitatea din South Carolina, apa carbogazoasă este la fel de hidratantă ca cea plată.

Zvon: Apa carbogazoasă nu este bună pentru dinți sau pentru oase
Acidul carbonic poate eroda smalțul dinților atunci când este utilizat în concentratii foarte mari. Nu se pune problema în cazul persoanelor care consumă apă carbogazoasă, spune Timothy Chase, dentist in New York. Într-un studiu care a analizat daca apa carbogazoasă este asociată cu o densitate osoasă mai mică la femei, cercetătorii au concluzionat că nu este cazul ca acestea să își facă griji.

[ads2]

Zvon: Apa carbogazoasă îngrașă
Este adevarat că dacă sorbiți mici punguțe de aer una după alta s-ar putea să vă simțiți temporar balonat, dar asta este un lucru bun pe termen lung. Cercetătorii au descoperit că apa carbogazoasă este “mai satioasa” decat cea plată.

Zvon: Apa carbogazoasă cauzează arsuri la stomac
Cercetătorii au infirmat ideea conform careia persoanele care consumă apă carbogazoasă pot avea probleme de reflux. Cu toate acestea, pentru pacienții care sunt predispuși la arsuri la stomac este recomandat să evite apa carbogazoasă, în special în timpul mesei.