Evită două specii de pește din magazine care ne otrăvesc cu plumb și mercur

(Last Updated On: January 17, 2018)

Specialiștii din sănătate au descoperit probleme la peștii din magazine. Ei au in vizor două tipuri: somonul și pangasiusul, respectiv cel mai scump și cel mai ieftin pește. O analiză arată că s-a găsit mercur și plumb.

Deși face parte din categoria de lux a alimentelor, somonul de la noi de pe piață este, în general, cel de cultură care este hrănit artificial, spun nutriționiștii. “În general, ceea ce avem noi pe piață este pește de cultură. Somonul de cultură este hrănit artificial, de asta este și mai gras. Beneficiul de Omega 3 obținut din somon își pierde practic din valoare”, susține nutriționistul Lygia Alexandrescu citat de doctorulzilei.ro.

Prețul mare nu ne garantează și faptul că peștele este mai sănătos. Dimpotrivă, cel crescut în captivitate ne poate face mai mult rău decât bine.

Specialiștii spun că mulți pești de cultură sunt crescuți într-un bazin de tipul unei căzi, iar pe fundul apei este plin de reziduuri.

La fel de toxic este și pangasiusul. “Este un pește crescut în ape reziduale cu cantități foarte mari de toxine. Practic nu are niciun fel de beneficii cu potențial”, completează expertul în alimentație.
Astfel, nutriționiștii ne recomandă să consumăm peștele local. Novacul, crapul, șalăul sau scrumbia de Dunăre sunt pești cu calități nutritive superioare.

Astfel, mercurul poate afecta ireversibil functia neurologica, iar daca esti insarcinata, bebelusului ii este afectat sistemul nervos informează csid.ro. De asemenea, copiilor care mananca peste bogat in mercur le este pusa in pericol dezvoltarea cerebrala.