Irina Reisler: Totul despre celulită. Ce este și cum o combați:

(Last Updated On: April 29, 2016)

Irina Reisler a făcut câteva observații legate de celulită pentru siteul csid.ro.
Celulita este un oaspete nedorit, care vine şi uită să plece. Vestea proasta este că celulita se tratează foarte greu, cu multă răbdare, cu enorm de multă perseverenţă şi cu nişte rigori demne să fie numite legi. Vestea bună este că, până la urmă, poţi reuşi să o dobori. La capătul luptei, însă ai mare grijă: victoria nu este pe viaţă, celulita se poate întoarce, dacă vei readuce, în viaţa ta, cauzele care o declanşează.

Ce este celulita?
Este un proces perturbat de stocare a grăsimii, în celulele adipoase (toată lumea are aceste celule, indiferent de greutate, vârstă sau sex). (sursa: csid.ro) Din punct de vedere medical, celulita reprezintă o inflamare a celulelor adipoase, un proces de distrucţie celulară, prin fibrozarea şi sclerozarea ţesutului adipos.

Ce cauze are celulita?
-Alimentaţia nesănătoasă (consum crescut de: dulciuri rafinate, grăsimi rele, prăjeli, făinoase, fast-food, junk foof)
-Consumul scăzut de apă
-Tulburările/tratamentele hormonale

-Sedentarismul
-Moştenirea genetică

Cum combatem celulita?

Regimul alimentar echilibrat şi sănătos este cea mai importantă măsură. Grăsimile, dulciurile rafinate, carbohidraţii răi, băuturile carbogazoase, cafeaua in exces, deliciosul fast-food trebuie să devină amintire. Cel puţin, pentru moment.

Consumă în schimb alimente verzi, fibre alimentare, grăsimi vegetale, fructe, legume, carne slabă şi apă, multă, multă apă. Ea este cea care ajută la curăţarea toxinelor din organism.

Degeaba topim celulita, dacă nu avem grijă ca toxinele rezultate să fie eliminate. Înlăturarea sedentarismului este o altă măsură importantă. Mergi la serviciu pe jos, urcă pe scări, plimbă-te în pas alert, mergi la sală, înoată, fă exerciţii acasă, pe saltea. Orice formă de mişcare alegi, este binevenită!

Apoi, acţionează şi din exterior: foloseşte produse anticelulitice de calitate, profesionale. Ingredientele active acţionează la 2, 3 cm sub piele, înmoaie celulele inflamate, drenează grăsimile şi reduc aspectul de coaja de portocală semnificativ. Apelează şi la masajul anticelulitic.

Ai mare grijă, însă, la alegerea terapeutului! Masajul anticelulitic nu trebuie să doară, nu trebuie să producă vânătăi şi nu trebuie să fie violent.