Așa te laşi de fumat în 6 ore! Nu contează dacă fumezi de 40 de ani sau de o lună

(Last Updated On: April 13, 2016)

Diana Vasiliu, 29 de ani, a scăpat de sclavia viciului într-o după-amiază, după ce a citit pe nerăsuflate cartea lui Allen Carr, “Easyway to stop smoking” (În sfârşit, nefumător).

Trei zile mai târziu, i-a venit ideea să înfiinţeze, în România, prima clinică “Allen Carr”, după modelul celor din străinătate. A renunţat într-o clipă la un job bănos în publicitate, şi-a luat atestatul de terapeut de la Londra şi, de la începutul anului, decimează fumătorii în şase ore, fără imagini cu plămâni negri şi fără “bullshit” motivaţional.

Astfel de clinici există în peste 50 de ţări, iar toate au la bază cartea englezului Allen Carr, care a descoperit metoda în 1983, pe când fuma 5 pachete pe zi, scrie doctorulzilei.ro

O sesiune inlcude alte două întâlniri, de “back-up”, pentru cei care nu se lasă din prima, dar şi suportul terapeutului 24/24, la anaghie. Dacă în trei luni vă reapucaţi, primiţi banii înapoi. Până acum, n-a primit nicio cerere de returnare a sumei. De altfel, 50.000 de oameni din întreaga lume renunţă anual şi doar 10% cer banii înapoi.

Metoda Allen Carr este diferită de hipnoză, de campaniile publicitare şi de programele clasice bazate pe medicaţie şi psihoterapie. Nu pisălogeşte fumătorul cu efectele cancerigene, ci caută să-i demonteze rând pe rând, iluziile cu care se hrăneşte fumând: fumează să se relaxeze când e stresat, să se concentreze, să socializeze, pentru că i-a intrat în reflex sau îi e frică să se lase pentru că o să-l doară sevrajul, o se îngraşe sau că va pierde un “prieten” când va avea nevoie de el.

Pentru toate aceste iluzii care i-au spălat creierul, terapeutul, la rândul lui fost fumător, care “s-a lăsat” cu această metodă, are argumente logice.

Sesiunea este spartă de şase “pauze de ţigară”, pentru ca omul să nu acumuleze frustrări şi să se lase în cunoştinţă de cauză, după ce scapă de prejudecăţi.

Nu contează dacă sunteţi fumător de 40 de ani sau de o lună, muncitor sau manager, dacă aveţi 20 sau 60 de ani, pentru că metoda funcţionează pentru toţi.

“Sesiunea nu seamănă cu cea a alcoolicilor anonimi. Omul nu îşi povesteşte experienţa. Intervine dacă ţine cu adevărat. În general merge aşa: ai venit, am vorbit, pleci liber”, precizează terapeutul.

Puţini sunt cei care se lasă definitiv doar dacă citesc cartea. “Fie nu se înţeleg anumite lucruri, fie nu respectă instrucţiunile. E nevoie de o sesiune, două sau trei. Şi cei care cer a doua sesiune nu respectă instrucţiunile”, precizează Diana Vasiliu.