Ne plac așa de mult roșiile încât ajungem să mâncăm gogonele vopsite cu pesticide în roșu. Vezi cum alegi roşiile sănătoase

(Last Updated On: April 8, 2016)

Ne plac așa de mult roșiile încât nu mai stăm să ne gândim dacă sunt otrăvite cu pesticide sau nu. Când vedem o roșie mintea noastră o asociază cu roșiile cu gust și parfum cum le mâncăm vara la țară sau de la producătorii autohtoni.

Din păcate, roșiile din supermarket nu au mai nimic comun cu roșiile. Culese când sunt gogonele, pline de pesticide, tari, fără gust sau miros specific, este o jignire că poartă numele de roșii.

Cercetătorii în legumicultură avertizează că folosirea în exces a erbicidelor sau a substanţelor de coacere forţată poate cauza cancer, informează a1.ro. În aceste condiţii, o roşie, de exemplu, se transformă în otravă. Sfatul specialiştilor este să ne ferim să cumpărăm de pe piaţă tomate cu ţugui, deoarece acestea ar putea fi crescute artificial cu pesticide. De asemenea, legumele care pot avea aspect de gogoşar, iar atunci când se taie se observă că pericardul este desprins de partea interioară nu sunt sănătoase.

Mirositul roşiilor este o metodă foarte bună de sortare a acestora atunci când faci cumpărăturile. Dacă nu simţi acel miros lemnos dulce, nu le mai cumpăra.

În ultimii ani, au apărut pe piaţa din România roşiile ţuguiate pe care foarte multă lume le cumpără. Motivul pentru care acea malformaţie apare este utilizarea excesivă a stimulentului de coacere Ethrel şi a stimulentului şi pesticidului de tip hormonal 2.4-D. Aşadar, pentru ca salata să fie mai sănătoasă, evitaţi cu orice chip achiziţionarea acestui tip de roşii.

Roşiile bune nu trebuie să aibă o culoare întunecată sau pală, ci un roşu aprins. De asemenea, roşiile care prezintă lovituri nu mai sunt la fel de bune. Deseori, oamenii consideră că o roşie pe care se regăsesc semne de lovituri reprezintă garantul faptului că vin din grădina celui de la care le cumpără, şi nu din importuri.