O nouă dietă fulger: minus 5 kilograme în 3 zile. Vezi cum este posibil:

(Last Updated On: April 7, 2016)

“Dieta de trei zile” te ajută să scapi de cinci kilograme, îți detoxifică organismul și îți poate scădea colesterolul, având totuși suficientă energie pentru a-ți desfășura activitatea zilnică.

[ads1]

Această dietă presupune urmarea unui plan alimentar foarte strict în acest interval de timp. Prin regimul de slăbire desfășurat timp de trei zile poți slăbi cinci kilograme, clar indicate de acul cântarului. Există însa un schepsis: cele cinci kilograme date jos nu sunt grasime, ci mai degrabă lichidele acumulate în exces în organism, cât și deșeurile umane proprii. Din acest motiv, dieta de trei zile, chiar dacă te scapă de cinci kilograme, nu este eficientă pe termen lung.

În aceste trei zile de regim toate porțile de mâncare trebuie atent monitorizate cantitativ, informează doctorulzilei.ro.

Iată cum arată alimentația în cadrul dietei de trei zile:

ZIUA 1

Mic dejun: cafea sau ceai neîndulcite, o jumatate de grepfrut, o felie de pâine integrală prajită și două lingurițe de unt de arahide

Prânz: o jumatate de conservă de ton (mică, evident) și o felie de paine prajită.

Cină: una sau două felii de carne, dar nu mai mult de 85 de grame (grătar, gătita la cuptor sau fiartă), 220 de grame de fasole (înăbușită, fără ulei), 220 de grame de sfeclă, un mar de dimensiuni mici și 100 de grame de înghețată de vanilie

foto: fitlife.tv

foto: fitlife.tv

ZIUA 2

Mic dejun: un ou, o jumătate de banană, o felie de pâine integrală prajită, cafea sau ceai neîndulcite

Pranz: 220 de grame de ton sau de branză slabă și 5 bucățele de biscuiți sărati făcuți din făină integrală (crackers)

Cină: 2 felii de carne, 440 de grame de brocoli, 100 de grame de morcov, o jumătate de banană si 100 de grame de înghețată de vanilie

ZIUA 3

Mic dejun: 3 biscuiți sărați făcuți din făină integrală (crackers), o felie de brânză cheddar, un măr mic și cafea sau ceai neîndulcite

Prânz: un ou fiert tare și o felie de pâine prăjită

Cină: 220 de ton sau de brânză slabă, 220 de grame de sfeclă roșie, 220 de grame de conopidă, 100 de grame de pepene galben și 100 de grame de înghețată de vanilie

*** Nu ai voie să bei nici o băutură răcoritoare, fie ea și light, ci doar apă din belsug.

Practic, aceste combinații alimentare ingerate pe parcursul celor trei zile au rolul de a-ți pune în mișcare funcția excretorie, pentru a elimina cât mai mult deșeurile interne.
Deși dieta de trei zile are rezultate, adică poți da jos cinci kilograme în această perioadă, efectele regimului de slăbit rapid nu vor dura, căci cele cinci kilograme nu constau în grăsime, ci în lichide și deșeurile acumulate în mod natural în corpul uman.

[ads2]

Mai mult, alimentatia pe o singura zi are in jur de 1.000 de calorii, prea putine chiar si pentru o persoana sedentara si micuta de inaltime. Totodata, organismul va intra intr-o stare de autoprotectie atunci cand va constata cat de putine calorii primeste: practic, corpul o sa-si incetineasca metabolismul, asadar si arderile.

Avand metabolismul incetinit, toate caloriile care vor depasi cele o mie cu care a fost obisnuit organismul se vor transforma in grasime, atunci cand vei reveni la un regim alimentar normal din punct de vedere caloric (1.500-2.000 de calorii).

Mai mult, dieta de trei zile nu te ajuta sa-ti schimbi obiceiurile alimentare care au dus, de fapt, la ingrasare. Practic, ca sa slabesti sanatos si sa tii kilogramele in plus la distanta tocmai acolo trebuie sa actionezi: la obiceiurile alimentare care te-au ingrasat, precum consumul de sucuri, produse de patiserie, saritul peste micul dejun si mancat seara, rontaiala intre mese, etc. Din acest motiv cei care urmeaza dieta de trei zile trebuie sa-si asume riscul de a pune la loc kilogramele date jos intr-o perioada atat de scurta.