Ceaiul de banane, o minune pentru sănătate! Este și un puternic somnifer

(Last Updated On: May 5, 2017)

Bananele sunt indicate în orice dietă, sunt foarte sănătoase și au foarte multe proprietăți. Puţini sunt, însă, cei care au habar de ceaiul din banane.

Acesta tratează eficient insomnia, una dintre cel mai des întâlnite probleme, informează a1.ro. Se spune că ceaiul de banane în care trebuie să presari puțină scorțișoară poate face minuni când vine vorba despre insomnie și te poate ajuta să ai un somn liniștit.

ththrtrhhtrw

Pentru a-l prepara este nevoie să tai capetele unei banane şi să o speli foarte bine. După aceea, feliaz-o și pune-o la fiert cu tot cu coajă.

 

După ce a fiert timp de zece minute, streacoară lichidul și adaugă în el puţină scorţişoară. Bea acest ceai cât timp este fierbinte.

Coaja de banană conţine magneziu, care previne întreruperea somnului şi trezirile din timpul nopţii, potasiul, care ajută muşchii şi vasele de sânge să se relaxeze şi triptofanul, un aminoacid folosit frecvent în tratarea tulburărilor de somn.

De asemenea, cojile de banană sunt un excelent tratament împotriva depresiei şi anxietăţii, fiind o sursă naturală de serotonină, substanţă responsabilă pentru starea de bine. Să nu mai vorbim de faptul că sunt foarte bogate în fibre vegetale.