Gătești cu el? Acest ulei este mai periculos decat zahărul pentru sănătatea ta

(Last Updated On: May 5, 2017)

Un grup de cercetatori americani a descoperit ca uleiul de soia nu este sănătos, acesta fiind mai periculos chiar și ca zahărul.

Cercetatorii au modificat dieta unor soareci astfel incat sa contina 40% grasimi. Primul tip de dieta incercat continea grasimi saturate, in mod special provenite din ulei de cocos. Cel de-al doilea tip de dieta continea garsimi nesaturate, provenite in mare parte din ulei de soia.

De asemenea, cercetatorii au incercat si doua versiuni de dieta bogata in grasimi modificata astfel incat sa includa si fructoza.
Au presupus astfel ca soarecii care au consumat fructoza urmau sa se ingrase mai mult si sa dezvolte rezistenta la insulina. Insa nu s-a intamplat asa. In schimb, soarecii care au consumat ulei de soia, fara adaos de fructoza in dieta, au luat mai mult in greutate cu 9% decat soarecii care au consumat si fructoza, scrie sanatate.bzi.ro

Comparativ cu soarecii care au consumat grasimi saturate provenite din ulei de cocos, soarecii care au consumat ulei de soia s-au ingrasat cu 25% mai mult! In plus, cei care au consumat ulei de soia au prezentat un ficat gras si un nivel de rezistenta la insulina crescut – semne ale unui risc sporit de aparitie a diabetului si a sindromului metabolic.

“A fost o surpriza, dat fiind ca majoritatea oamenilor cred ca acizii grasi nesaturati (precum cei regasiti in uleiul de soia) ar trebui sa fie sanatosi”, a explicat autorul studiului, Poonamjot Deol, biolog de la University of California.