Tu ştii ce îi dai copilului tău? Adevărul crunt despre iaurturile cu fructe

(Last Updated On: April 7, 2016)

Zi de zi consumăm produse nocive pentru sănătatea noastră. Mai grav este atunci când le consumă copiii. De aceea specialiștii în nutriție trag un semnal de alarmă asupra pericolului la care ne expunem atunci când consumăm anumite produse. Printre cele mai dăunătoare sunt asa-numitele iaurturi cu fructe.

[ads1]

Peste 60% dintre iaurturile analizate în cadrul unei campanii de informare a Asociaţiei Pro Consumatori (APC) conţin arome sintetice, în loc de fructe adevărate. De asemenea, unele iaurturi conţin până la 11 linguriţe de zahăr, diverse tipuri de sucuri de fructe şi legume şi amidon.

Niciunul dintre produsele analizate de experţii Asociaţiei Pro Consumatori (APC) în cadrul unui studiu privind calitatea iaurturilor cu adaosuri nu respectă rețeta tradițională a iaurtului cu adaosuri (iaurt, bucăți de fructe/miere de albine/alte ingrediente naturale), potrivit unui comunicat al APC.

Au fost analizate 61 de tipuri diferite de iaurt din punct de vedere al ingredientelor folosite şi al aditivilor alimentari care prezintă un risc de apariție a unor afecțiuni medicale în cazul unui consum constant și pe termen lung.

[ads2]

Astfel, 61% dintre iaurturile analizate conţin arome sintetice, 29% amidon, 28% dintre iaurturile analizate conţin un preparat de fructe, care este de fapt un amestec de sucuri de fructe şi legume (morcov negru, sfecla roşie), 24% conţin concentrat de morcov negru şi 17% dintre iaurturile analizate conţin sfecla roşie.

Mai mult, în cele 61 de iaurturi cu adaosuri s-au identificat 18 aditivi alimentari: arome sintetice, aspartam, acesulfam K, caragenan, acid citric, citrat de sodiu, citrat de calciu, caramel, carmin, esteri lactici ai mono şi digliceridelor cu acizi graşi, complexe de cupru ale clorofilelor şi clorofilinelor, azot, guma lacust, guma guar, guma arabică, guma de caruba, guma acacia şi antocianine.