Zaharul, otrava dulce. Vezi care sunt indulcitorii sanatosi?

(Last Updated On: April 6, 2016)

Senzația de dulce. Senzația care ne conduce viața încă de la vârste fragede. De câte ori simți nevoie să mînânci dulce? O data, de doua sau de trei ori pe zi? Ori o data la doua zile sau poate o data pe saptamana? Indiferent de „frecvența” senzației trebuie să îți satisfaci pofta corect și natural.

[ads1]

Specialistii recomanda fructe proaspete sau uscate, miere de albine sau dulciuri preparate in casa dupa retete corecte. Iata cateva variante de indulcitori sanatosi, potrivit csid.ro.

Evident, nu putem elimina zaharul din viata noastra, dar putem face alegeri intelepte atunci cand vine vorba despre cantitatile consumate si tipul de zahar ales. Iata cele mai putin rafinate tipuri de zahar:
“zaharul turbinado”, “zaharul brun”, “zaharul demerara”, “zaharul muscovado”. Acestea se gasesc in magazinele naturiste.

Prof. Mencinicopschi recomanda in acelasi volum, “Revolutia in bucatarie” indulcitorii cei mai sanatosi: “Sucanatul – ma refer strict la sucul de trestie integral deshidratat. Se gaseste in magazinele bio si pe internet. Poate fi folosit si la prepararea dulciurilor, deoarece suporta temperaturi inalte.

Mierea -atentie, aceasta devine toxica daca este folosita la temperaturi mai mari de 40 de grade Celsius, deci nu adaugati miere in ceai sau cafea fierbinti. Alegeti mierea de albine din surse sigure.

[ads2]

Steviozida – un indulcitor excelent, natural. Se gaseste in magazinele bio si pe internet”.

Pentru a va face o idee si in ceea ce priveste densitatea calorica a acestor indulcitori naturali va dam un exemplu:

100 g de sucul de trestie deshidratat (sucanat) – 220 kcal
100 g zahar brun – 377 kcal
100 g zahar alb, rafinat – 400 kcal
100 g miere de albine – 304 kcal.